Παγωτό καρπούζι

watermelon_creamsicleΈρχεται! Ο πρώτος μεγάλος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού πλησιάζει επικίνδυνα. Οπότε χρειαζόμαστε τρόπους να δροσιστούμε! Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε στο No Big Dill αυτή την εύκολη συνταγή για παγωτό καρπούζι. Εάν έχεις και πιτσιρίκια είναι καλή ιδέα για να τους φτιάξεις κάτι δροσιστικό χωρίς πολλές θερμίδες και χρώματα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καρπούζι, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη. Δες τη συνταγή!

H Katy από το No Big Dill έχει όχι ένα και δύο, αλλά έξι πιτσιρίκια! Αναζητώντας τρόπους να τους φτιάξεις δροσιστικά καλοκαιρινά σνακ που δεν περιέχουν όλα αυτά τα χρώματα και τα συντηρητικά που έχουν τα παγωτά του εμπορίου σκαρφίστηκε αυτή την απλή και εύκολη συνταγή για παγωτό καρπούζι. Μάλιστα έβαλε το μείγμα σε φορμάκια για popsicles (γρανίτες) και έτσι τα πιτσιρίκια το ευχαριστήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Για να φτιάξεις κι εσύ το παγωτό καρπούζι θα χρειαστείς:

– Καρπούζι
– Κρέμα γάλακτος
– Ζάχαρη
– Φορμάκια για παγωτό ξυλάκι (θα τα βρεις σε καταστήματα με είδη κουζίνας)

watermelon_creamsicle_ingredients

Οι αναλογίες για τα υλικά είναι:

3 φλυτζάνια καρπούζι (χωρίς κουκούτσια) κομμένο σε κυβάκια
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

Ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το καρπούζι σου προσθέτεις και ζάχαρη μέχρι να είναι το μείγμα σου λίγο πιο γλυκό από ό,τι θα το ήθελες. Μπορείς να προσθέσεις και λίγο μέλι…

Χτυπάς τα υλικά σου όλα μαζί στο μίξερ να γίνει πουρές και βάζεις το μείγμα στα φορμάκια… Μπορείς εάν θέλεις μέσα στα φορμάκια να βάλεις πρώτα και μερικά κομμάτια καρπούζι.

Τα βάζεις στην κατάψυξη για να παγώσουν…

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα… Δοκίμασε ροδάκινο, πεπόνι ή ό,τι άλλο σου αρέσει.

Μιαμ…

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Παγωτό καρπούζι”

  1. Είναι πάρα πολύ ωραία η συνταγή!! Έχω και κάτι φορμάκια ΙΚΕΑ από πέρσι τα οποία δεν ήξερα τι να κάνω. Υπάρχει διαφορά αν βάλουμε κρέμα γάλακτος λάιτ;