Φτιάξε ψεύτικες βλεφαρίδες

Είμαστε οπαδοί της φιλοσοφίας “τα πάντα είναι πιθανά” και τα αγαπημένα μας projects είναι αυτά που μας το θυμίζουν. Έτσι, ενθουσιαστήκαμε όταν βρήκαμε τις οδηγίες της Violet για να φτιάξουμε ψεύτικες βλεφαρίδες από ένα τόσο δα κομματάκι υφάσματος. Δες πως να τις φτιάξεις και εσύ!

eyelashes-1

Θα χρειαστείς δύο μικρά κομμάτια οργάντζας κομμένα μαζί με την ούγια τους. Κόψε ότι ίνες υφάσματος περισσεύουν μετά την ούγια (το κάτω μέρος του υφάσματος στην πρώτη φωτογραφία) και άρχισε να τραβάς τις οριζόντιες ίνες (το πάνω μέρος του υφάσματος στην πρώτη φωτογραφία). Άφησε περίπου 1 με 2 χιλιοστά από τις οριζόντιες ίνες σαν βάση της βλεφαρίδας. Με το χέρι γύρισε λίγο το ύφασμα ώστε να κάνει μια ελαφριά καμπύλη. Αν έχεις κάποιες άλλες ψεύτικες βλεφαρίδες χρησιμοποίησέ τες σαν πρότυπο για να δεις πόσο φαρδύ πρέπει να κρατήσεις το ύφασμα.

Με ένα μικρό ψαλιδάκι κούρεψε τις κάθετες ίνες που έχουν μείνει. Θυμήσου να κόψεις πιο κοντές τις ίνες που θα είναι προς την μέσα πλευρά του ματιού και να τις κουρέψεις λίγο ανόμοια για να φαίνονται πιο φυσικές. Καλό θα ήταν να “σγουρίνεις” λίγο τις καινούργιες βλεφαρίδες σου για να κάθονται καλύτερα. Όπως θα δεις και στις φωτογραφίες της Violet, μπορείς να τοποθετήσεις τις βλεφαρίδες σε έναν μεταλλικό σωλήνα, να τις καλύψεις με ύφασμα και να τις πατήσεις ελαφρά με ένα σίδερο ισιώματος ή με ένα πιστολάκι για μαλλιά. Προσοχή, η οργάντζα είναι πλαστική και καίγεται, θέλει πολύ λίγη θερμότητα ίσα για να πάρει σχήμα.

Οι βλεφαρίδες σου είναι έτοιμες. Μην ξεχάσεις να πειραματιστείς και με διαφορετικά χρώματα υφάσματος για πιο εκκεντρικό look!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Φτιάξε ψεύτικες βλεφαρίδες”

  1. [quote name=”andri”]pos tis kollame omos ?? 🙂 me goma ?? efoson tis ftiaxnw moni pos tha kollisw ? oi etimes sinodevonte apo kola :)[/quote]
    Κάποια καταστήματα καλλυντικών έχουν και ανταλλακτική κόλλα 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *