Χειροποίητο αντικουνουπικό σπρέι

Χειροποίητο αντικουνουπικό σπρέι

Πες μας… δεν έχεις βαρεθεί τα κουνούπια; Και δεν έχεις βαρεθεί ακόμη πιο πολύ όλα αυτά τα χημικά αντικουνουπικά που κυκλοφορούν στην αγορά; Εμείς βρήκαμε στο www.survivingthestores.com και σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τη συνταγή για χειροποίητο αντικουνουπικό σε μορφή σπρέι. Μπορείς να ψεκάζεσαι με αυτό άφοβα και να το χρησιμοποιείς και για τα πιτσιρίκια σου όλο το καλοκαίρι!

Η ιδέα είναι απλή. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν στη φύση μυρωδιές από φυτά που λειτουργούν ως φυσικά αντικουνουπικά. Τα πιο γνωστά είναι η λεβάντα, η κανέλα, ο βασιλικός κτλ. Εκτός από το ότι μπορείς να έχεις αυτά τα φυτά στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου για να βοηθούν με τα κουνούπια, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν υλικά για να φτιάξεις το δικό σου αντικουνουπικό σπρέι.

Η συνταγή που βρήκαμε στο www.survivingthestores.com περιλαμβάνει:

– 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
– 3-4 κουταλιές του γλυκού απόσταγμα βανίλιας (εάν δεν το βρίσκεις πουθενά μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου με κόκκους βανίλιας και βότκα ή μπράντι. Υπάρχει link για τη συνταγή μέσα στο άρθρο)
– 4-5 κ.γ. χυμό λεμόνι

Ανακατεύεις όλα τα υλικά μέσα σε ένα δοχείο με ψεκαστήρι και γεμίζεις το υπόλοιπο με νερό!

Χειροποίητο αντικουνουπικό σπρέι
Το φυσικό αντικουνουπικό σου είναι έτοιμο και όπως ορκίζεται η συγγραφέας του άρθρου μυρίζει και ωραία.

Μπορείς να αντικαταστήσεις το αιθέριο έλαιο της λεβάντας με κανέλα, σιτρονέλλα, ή ευκάλυπτο. Και αντί για το απόσταγμα βανίλιας μπορείς να βάλεις σκέτη βότκα ή κάποιο έλαιο που σου αρέσει… ακόμη και baby oil.

Προσοχή μόνο να μην ψεκάζεσαι με αυτό το αντικουνουπικό όταν είσαι στον ήλιο, γιατί το λεμόνι δεν είναι καλό για το δέρμα κάτω από τον ήλιο.

Καλή επιτυχία και καλές χωρίς κουνούπια καλοκαιρινές βραδιές.

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Χειροποίητο αντικουνουπικό σπρέι”

  1. Είναι καταπληκτικό…Το έφτιαξα…ψεκάστηκα κ κουνούπια τέλος!!!! Τώρα φτιάχνω κ για φίλους….Δοκιμάστε το…

  2. Μαλλον πως θα το προσπαθησω! Βρηκα στο διαδικτυο αποσταγμα βανιλιας και αιθεριο ελαιο λεβαντας! Καλη η ιδεα το χειροποιητου αποσταγματος βανιλιας αλλα θελει περιπου 2 μηνες να γινει και εγω το αντικουνοπικο σπρευ το ηθελα τωρα! Αλλα θα φτιαξω και δικο μου αποσταγμα βανιλιας για τον Χειμωνα! Ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *