Βελονάκι σε σαγιονάρες

Είμαστε και επισήμως στην εποχή της σαγιονάρας. Τις έχουμε διακοσμήσει με διάφορα υλικά, τις έχουμε κάνει σανδάλια, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε ασχοληθεί με το βελονάκι. Ευτυχώς το έκανε η Linda και μας δείχνει και εμάς πως να πλέξουμε τα λουράκια της σαγιονάρας μας με βελονάκι. Ακολούθησε τις οδηγίες της και μεταμόρφωσε και τις δικές σου σαγιονάρες.

crochet-flipflop-1

Διάλεξε το νήμα και το κατάλληλο νούμερο βελονάκι. Ξεκίνα κάνοντας μια θηλιά με το νήμα. Τοποθέτησέ την κάτω από το λουράκι, βάλε το βελονάκι σου μέσα στην θηλιά φέρνοντάς το μπροστά από το λουράκι και πιάσε λίγο νήμα πάνω και μπροστά από το λουράκι όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία. Τράβα και σφίξε το νήμα ώστε να αποκτήσεις τον πρώτο πόντο στο βελονάκι σου.

Φέρε το βελονάκι κάτω από το λουράκι, πιάσε από το νήμα που είναι μπροστά και με το βελονάκι τράβα το ώστε να έρθει στην εξωτερική κάτω πλευρά του λουριού (φωτογραφία 2). Φέρε το βελονάκι μπροστά από το λουράκι, πιάσε το νήμα που είναι πάνω και πίσω από το λουρί και πέρνα το μέσα και από τις 2 θηλιές που έχεις στο βελονάκι σου (φωτογραφία 3). Αυτός είναι ο πρώτος σου πόντος. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο (βελονάκι από κάτω, τραβάς νήμα προς τα κάτω, βελονάκι από πάνω, τραβάς νήμα μέσα και από τις 2 θηλιές) μέχρι να καλύψεις τις σαγιονάρες σου.

Μπορείς να συνεχίσεις την διακόσμηση και να προσθέσεις 2 μεγάλα κουμπιά όπως έχει κάνει η Linda. Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *