Κηροπήγιο από τσιμέντο και δαντέλα

cement_votive_introΜόλις αντικρύσαμε αυτά τα υπέροχα κηροπήγια τα ερωτευτήκαμε στιγμιαία! Πώς να μην τα ερωτευτείς δηλαδή, αφού συνδυάζουν το μοντέρνο στιλ του γκρίζου τσιμέντου που συναντάμε τελευταία σε γλάστρες και αξεσουάρ κήπου, με το ρομαντικό κοριτσίστικο αέρα της δαντέλας! Δες πως να τα φτιάξεις κι εσύ στο φωτοtutorial του Say Yes to Hoboken!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα κηροπήγια αυτά είναι:

– Τσιμέντο σε σκόνη
– Πλαστικά ποτηράκια
– Ξυλάκια για ανακάτεμα
– Πλαστικά δοχεία (ένα πιο μεγάλο και ένα πιο μικρό που θα χρησιμεύσουν σαν καλούπια για το κηροπήγιό σου. Προσοχή στο μικρό να χωράει κεράκι ρεσώ.)
– Βαζελίνη (προαιρετικό)
– Νομίσματα
– Γυαλόχαρτο
– Τσιμπίδα
– Δαντέλα σε αυτοκόλλητο (ή δαντέλα και κόλλα σε σπρέυ για να κολλήσει η δαντέλα σου)

cement_votive

Η διαδικασία είναι απλή και πολύ ξεκάθαρη αν δεις και τις βήμα βήμα φωτογραφίες του άρθρου!

Ξεκινάς ετοιμάζοντας τα δοχεία που θα είναι το καλούπι σου. Βάζεις στα εσωτερικά τοιχώματα του μεγάλου την δαντέλα, είτε κολλώντας απευθείας το αυτοκόλλητο ή με κόλλα σε σπρέυ. Φτιάχνεις το τσιμέντο σου με νερό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια μαλακιά πάστα. Ρίχνεις το τσιμέντο μέσα στο μεγάλο δοχείο σκεπάζοντας το σημείο που έχεις κολλήσει τη δαντέλα και μετά βάζεις μέσα και το μικρό δοχείο με μερικά νομίσματα μέσα για να έχει βάρος και να κάτσει. Προσπάθησε να το κεντράρεις όσο γίνεται. Μπορείς να έχεις βάλει και λίγη βαζελίνη στα τοιχώματα των δοχείων σου για να βγουν πιο εύκολα. Αφήνεις να στεγνώσει το τσιμέντο για 24 ώρες. Βγάζεις το εξωτερικό δοχείο και αφαιρείς και τη δαντέλα. Με την τσιμπίδα βγάζεις και το εσωτερικό δοχείο. Το αφήνεις να στεγνώσει για άλλες 12 ώρες.

Όταν έχει στεγνώσει τελείως το τοποθετείς επάνω σε γυαλόχαρτό και προσεκτικά τρίβεις τα άγρια σημεία μέχρι να γίνουν λεία. Το κηροπήγιο είναι έτοιμο! Βάλε του ένα ρεσώ και άναψέ το να το καμαρώσεις!

Μεγιά σου!

Μην φτιάξεις μόνο ένα ε;

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

 

Απάντηση