Φρουτένιο ντιπ γιαουρτιού

fruity_dip_introΚαιρό έχουμε να ανεβάσουμε κάτι φαγώσιμο και μιας και η εποχή ζητάει δροσερά και υγιεινά πράγματα μόλις είδαμε τη συνταγή στο Craftzine για αυτό το φρουτένιο ντιπ γιαουρτιού για μικρούς και μεγάλους δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε. Είναι το ιδανικό σνακ εάν έχεις πιτσιρίκια στο σπίτι που τώρα το καλοκαίρι όλο κάτι θέλουν να τσιμπολογάνε. Είναι και τόσο εύκολο να το φτιάξεις σε 3 βήματα! Δες πως!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
– 1/4 φλιτζανιού τυρί κρέμα
– 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
– 1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμόνι
– 2-3 κ.γ. μέλι (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλεις)

Μπορείς αντί για φράουλες να βάλεις όποιο φρούτο θέλεις: ροδάκινο, μπανάνα, ανανά ή όποιο άλλο φρούτο σου αρέσει. Εάν τα πιτσιρίκια σου είναι αρκετά μεγάλα η συνταγή είναι τόσο εύκολη ώστε να μπορούν να σε βοηθήσουν!

Για να φτιάξεις το ντιπ…

Βήμα 1: Καθαρίζεις και ψιλοκόβεις το φρούτο που θα βάλεις στο ντιπ.

fruity_dip1

Βήμα 2: Ρίχνεις σε ένα μικρό μίξερ το γιαούρτι, το τυρί, το μέλι και το λεμόνι και ανακατεύεις.

fruity_dip2

Βήμα 3: Ρίχνεις και το φρούτο και χτυπάς μέχρι να γίνει χυλός. Βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει και είναι έτοιμο!

fruity_dip3

Το ντιπ μπορείς να το σερβίρεις με κομμένα φρούτα σε πιατέλα ή με μπάρες δημητριακών!

Μμμ ωραίο καλοκαιρινό σνακ!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Φρουτένιο ντιπ γιαουρτιού”

  1. To έκανα και μου πέτυχε! Μόνο που το ντιπ μου κατέληξε σε… παγωτογρανιτάκι! Δηλαδή, έκανα ότι ακριβώς έπρεπε και το έβαλα σε θήκες για παγάκια! Ξέρετε τώρα εσείς… οι γνωστές υγιεινές γρανίτες με την οδοντογλυφίδα! 😉 🙄

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *