Μαντηλάκι με χειροποίητες στάμπες

fathers_hankie_introΗ μέρα του πατέρα είναι αυτή την Κυριακή και είναι αλήθεια οτι τους μπαμπάδες της ζωής μας τους έχουμε λίγο παραμελήσει. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να ανεβάσουμε αυτό το εύκολο και γρήγορο project για όλους τους μπαμπάδες εκεί έξω που λόγω εκλογών η γιορτή τους θα μπει λίγο στο περιθώριο. Δες από το Papernstitchblog.com πως να φτιάξεις τις δικές σου σφραγίδες και να τυπώσεις με αυτές σχέδια επάνω σε ένα χειροποίητο μαντηλάκι με στάμπες.

Σε αυτό το project έχεις αρκετές επιλογές. Μπορείς να φτιάξεις μόνος σου το μαντήλι με ένα τετράγωνο κομμάτι ύφασμα που θα στριφώσεις τις άκρες του. Μπορείς να αγοράσεις έτοιμες σφραγίδες και μελάνι ή μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες του άρθρου στο papernstitchblog.com για να φτιάξεις τις σφραγίδες μόνος σου. Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από πιτσιρίκια ή να το κάνεις όλο μόνος… εσύ διαλέγεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για αυτό το δωράκι είναι:

– ένα φύλλο αφρού (σε καταστήματα με χαρτικά, είδη χειροτεχνίας, παιχνιδ)
– χρώμα για ύφασμα
– ψαλίδι
– κόλλα
– κάτι για να κολλήσεις επάνω τη σφραγίδα σου (π.χ. κουτάκι από παλιό φιλμ)
– ένα πλαστικό καπάκι τάπερ
– ένα κομμάτι τσόχα

fathers_hankie

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Πρώτα διαλέγεις το σχήμα που θέλεις να έχει η σφραγίδα σου. Όσο πιο απλό, τόσο πιο καλά. Το ζωγραφίζεις στον αφρό και το κόβεις προσεκτικά. Το κολλάς εκεί που θα είναι η βάση της σφραγίδας. Πάνω στο καπάκι του τάπερ ρίχνεις λίγο χρώμα για ύφασμα και από πάνω τοποθετείς την τσόχα. Έτοιμη και η σφραγίδα και το ταμπόν με το μελάνι σου.

Σιδερώνεις καλά το μαντήλι, το απλώνεις σε καθαρή επιφάνεια και αρχίζεις να σφραγίζεις. Αφήνεις να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή (χρώμα). Μπορεί να χρειαστεί να το σιδερώσεις για να μη φύγει το χρώμα με το πλύσιμο!

Έτοιμο το μαντήλι σου. Το τυλίγεις ωραία ωραία και το χαρίζεις στον μπαμπά της ζωής σου…

Χρόνια Πολλά μπαμπάδες όλου του κόσμου!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *