Αυτοκόλλητα τοίχου από ύφασμα

wall-decalΜένεις σε ενοικιαζόμενο σπίτι ή αλλάζεις εύκολα γνώμη και έτσι δεν έχεις τολμήσει ακόμη να “πειράξεις” τους τοίχους σου; Η Melanie από το curbly.com είχε το ίδιο πρόβλημα και χρησιμοποίησε μια απλικέ τεχνική για να φτιάξει αυτοκόλλητα από ύφασμα για τον τοίχο. Τι εννοούμε; Δες παρακάτω και θα καταλάβεις!

wall-decal-1

Διάλεξε το ύφασμα και το σχέδιο που θέλεις να κάνεις αυτοκόλλητο. Προμηθεύσου θερμοκολλητικό χαρτί διπλής όψης (από όλα σχεδόν τα καταστήματα με είδη ραπτικής). Μετέφερε το σχέδιο στο χαρτί του θερμοκολλητικού και κόψε αφήνοντας 1-2 εκατοστά γύρω γύρω. Τοποθέτησέ το στην ανάποδη πλευρά του υφάσματος, σιδέρωσε και κόψε τα 1-2 εκατοστά που είχες αφήσει. Τοποθέτησε το ύφασμα στον τοίχο και σιδέρωσε. Το αυτοκόλλητο από ύφασμα είναι έτοιμο!

Πριν σιδερώσεις στον τοίχο, δοκίμασε να σιδερώσεις ένα κομμάτι τοίχου για να σιγουρευτείς ότι δεν θα ξεφλουδίσει η μπογιά από την ζέστη. Το αυτοκόλλητο βγαίνει πολύ εύκολα από τον τοίχο, τραβάς μια γωνίτσα και ξεφλουδίζεις.

Μπορείς επίσης να κάνεις το ίδιο με υγρό κολλαρίσματος, κόβεις το ύφασμα, βουτάς στο υγρό, τοποθετείς στον τοίχο και το αφήνεις να στεγνώσει εκεί. Αυτή η τεχνική όμως μάλλον δεν θα κάνει τόσο τέλεια τελειώματα στο ύφασμα, αφού μπορεί να ξεφτίσει όταν το στίβεις από το πολύ υγρό. Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αυτοκόλλητα τοίχου από ύφασμα”

  1. Υπέροχη ιδέα!!! Πάνω ακριβώς την ώρα που έψαχνα πως να γεμίσω ένα τοίχο μου με κάτι διαφορετικό!!
    Ευχαριστώ κορίτσια!!! 🙂
    as dreamers do

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *