Ελαστικό maxi φόρεμα

maxi_forema_introΕίπαμε, φέτος που τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά, εμείς θα σε βοηθήσουμε να φτιάξεις την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα με όσο λιγότερα χρήματα γίνεται. Έχουμε ξαμοληθεί, λοιπόν, στο internet και ψάχνουμε για εύκολα πατρόν που μπορεί ακόμη και κάποιος αρχάριος στη ραπτική να φτιάξει. Όπως αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό maxi φόρεμα που ξεθάψαμε από το iCandy Handmade. Δες πως μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου.

Όταν προτείνουμε πατρόν για ρούχα προσπαθούμε να βρίσκουμε projects που γίνονται σε ζέρσεϋ υφάσματα, ώστε να είναι εύκολα στο κόψιμο και στη συναρμολόγηση. Όπως το συγκεκριμένο φόρεμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι:

– Περίπου 2 μέτρα ύφασμα της επιλογής σου, προτείνουμε καλοκαιρινό ζέρσεϋ και λίγο ύφασμα σε κάποιο αντίθετου χρώματος ύφασμα (παρόμοια ποιότητα) για τις λεπτομέρειες (ζώνη κτλ)
– Τα ραπτικά σου (κλωστές, βελόνες, καρφίτσες κτλ)
– Καλό ψαλίδι για ύφασμα
– Χαρτί για πατρόν
– Ραπτομηχανή

Για να μην πάει κάτι στραβά, μπορείς να φτιάξεις το πατρόν σου από ρούχα που ήδη έχεις στην γκαρνταρόμπα σου όπως έκανε και η Autie από το iCandy Handmade. Θα χρειαστείς μια μακριά φούστα και ένα τοπάκι που δεν είναι πολύ κολλητό στο σώμα σου. Εάν δεν έχεις μπορείς να ακολουθήσεις τους συνδέσμους που προτείνει η Autie και να βρείς άλλα tutorials για να φτιάξεις το δικό σου πατρόν.

maxi_forema maxi_forema_2

Στη συνέχεια ακολουθείς τις φωτογραφικές οδηγίες για να κόψεις όλα τα κομμάτια που σου χρειάζονται για να συναρμολογήσεις το φόρεμα. Δηλαδή:

– Φούστα μπροστά
– Φούστα πίσω
– Μπλούζα μπροστά δεξί μισό
– Μπλούζα μπροστά αριστερό μισό
– Λωρίδα που τα ενώνει
– Μπλούζα πίσω
– Ζώνη
– Μανίκια
– Γιακάς

Εκεί που χρειάζεται λίγο προσοχή με τις οδηγίες είναι στο κομμάτι με τα μανίκια και τον γιακά.

Τέλος, συναρμολογείς όλα τα κομμάτια σου ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και το φόρεμά σου είναι έτοιμο για να καταπλήξει τα πλήθη!

Καλή επιτυχία και καλοφόρετο!

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Απάντηση