Καλοκαιρινή μπλούζα από αντρικό μακό

Καλοκαιρινή μπλούζα από αντρικό μακό

Τελικά υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να μετατρέψεις ένα απλό μακό μπλουζάκι σε κάτι διαφορετικό. Έχουμε δει μακό να γίνονται τσάντεςκοσμήματα, πομ πον, φουλάρια. Αυτό που κάνει η Cathy δεν το έχουμε ξαναδεί. Παίρνει ένα φαρδουλό αντρικό μακό και το μετατρέπει σε μια πολύ χαριτωμένη γυναικεία μπλούζα (το λες και μίνι φορεματάκι) με τσέπες, δες πως…

Καλοκαιρινή μπλούζα από αντρικό μακό

Ξεκίνα από το τέλος! Άνοιξε δηλαδή μια μικρή τρύπα στο στρίφωμα στο κάτω μέρος του μακό και πέρασε ένα λάστιχο. Αυτό το κομμάτι θα γίνει το πάνω μέρος της μπλούζας σου, οπότε δοκίμασε ότι σου κάνει και δεν πέφτει ή δεν σε σφίγγει πολύ πριν ράψεις το λάστιχο.

Έλα στην άλλη άκρη του μακό και δίπλωσε τα μανίκια μπροστά όπως δείχνει η παραπάνω φωτογραφία. Ίσιωσε την μπλούζα σου κόβοντας ότι περισσεύει από τον παλιό λαιμό. Ράψε τα μανίκια στο ύψος της μασχάλης ώστε οι τσέπες σου να έχουν πάτο.

Άνοιξε μια μικρή τρύπα στο εσωτερικό μέρος του στριφώματος του μανικιού, πέρνα ένα μικρό κομμάτι λάστιχο και ράψε το πάνω στην μπλούζα. Αυτό θα δημιουργήσει σούρα στις τσέπες, αν δεν σου αρέσει μην βάλεις το λάστιχο αλλά ράψε το μέρος του μανικιού στην μπλούζα εκεί που ακουμπάνε. Έτοιμο! Με γεια!

Save

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Καλοκαιρινή μπλούζα από αντρικό μακό”

  1. Καταπληκτική μου εδωσε ιδεες για φορεματακια της εγγονης μου. Ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *