Στρογγυλά μαξιλάρια με πάτσγουορκ

στρογγυλά μαξιλάρια με πάτσγουορκ

Μήπως ήρθε η ώρα να ανανεώσεις λίγο το σαλόνι σου ή τις καρέκλες της βεράντας; Σου έχουμε το τέλειο project! Δες πως φτιάχνει η Allison αυτά τα πανέμορφα στρογγυλά μαξιλάρια με πάτσγουορκ και κάνε το ίδιο. Πραγματικά φαίνονται πολύ εύκολα και είναι το κατάλληλο project ραπτικής αν θέλεις να δοκιμάσεις κυκλικό ράψιμο για πρώτη φορά. Καλή επιτυχία!

round-pillow-1

Για αρχή πρέπει να αποφασίσεις αν θα φτιάξεις το μικρό (14 ίντσες = 36,4 εκατοστά διάμετρος) ή το μεγάλο (16 ίντσες = 41,6 εκατοστά διάμετρος).

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τυπώσεις το αντίστοιχο πατρόν και να κόψεις 12 κομμάτια από τα αγαπημένα σου υφάσματα. Αφού αποφασίσεις την σειρά αρχίζεις να ράβεις 2-2 τα κομμάτια μέχρι να έχεις έναν ολόκληρο κύκλο. Δίπλωσε τον κύκλο σου στην μέση και βάση αυτού κόψε άλλον ένα κύκλο για τον πάτο του μαξιλαριού.

στρογγυλά μαξιλάρια με πάτσγουορκ

Στη συνέχεια, θα πρέπει να φτιάξεις το γύρω γύρω. Για το μικρό μαξιλάρι θα χρειαστείς ένα κομμάτι 5 x 43,5 ίντσες = 13 x 113,1 εκατοστά, ενώ για το μεγάλο μαξιλάρι 5 x 50 ίντσες = 13 x 130 εκατοστά.

Ράψε το γύρω γύρω ώστε να σχηματίσει έναν σωλήνα προσέχοντας το στρίφωμά σου να είναι 1,3 εκατοστά. Τοποθέτησε τον σωλήνα πάνω στον πρώτο κύκλο με τις καλές πλευρές αντικρυστά και ράψε γύρω γύρω. Κάνε το ίδιο και με τον πάτο αλλά άφησε ένα κομμάτι άραφτο για να μπορέσεις να γυρίσεις το μαξιλάρι στην καλή πλευρά του. Γεμίζεις και ράβεις με κρυφή βελονιά.

Ράψε και ένα κουμπί στο κέντρο του μαξιλαριού και έτοιμο! Με γεια!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *