Φτιάξε στρογγυλό μαξιλάρι

round-pillowΜήπως ήρθε η ώρα να ανανεώσεις λίγο το σαλόνι σου ή τις καρέκλες της βεράντας; Σου έχουμε το τέλειο project! Δες πως φτιάχνει η Allison αυτά τα πανέμορφα χρωματιστά στρογγυλά μαξιλάρια και κάνε το ίδιο. Πραγματικά φαίνονται πολύ εύκολα και είναι το κατάλληλο project ραπτικής αν θέλεις να δοκιμάσεις κυκλικό ράψιμο για πρώτη φορά. Καλή επιτυχία!

round-pillow-1

Για αρχή πρέπει να αποφασίσεις αν θα φτιάξεις το μικρό (14 ίντσες = 36,4 εκατοστά διάμετρος) ή το μεγάλο (16 ίντσες = 41,6 εκατοστά διάμετρος). Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τυπώσεις το αντίστοιχο μοτίβο και να κόψεις 12 κομμάτια από τα αγαπημένα σου υφάσματα. Αφού αποφασίσεις την σειρά αρχίζεις να ράβεις 2-2 τα κομμάτια μέχρι να έχεις έναν ολόκληρο κύκλο. Δίπλωσε τον κύκλο σου στην μέση και βάση αυτού κόψε άλλον ένα κύκλο για τον πάτο του μαξιλαριού.

Στη συνέχεις θα πρέπει να φτιάξεις το γύρω γύρω. Για το μικρό μαξιλάρι θα χρειαστείς ένα κομμάτι 5 x 43,5 ίντσες = 13 x 113,1 εκατοστά, ενώ για το μεγάλο μαξιλάρι 5 x 50 ίντσες = 13 x 130 εκατοστά. Ράψε το γύρω γύρω ώστε να σχηματίσει έναν σωλήνα προσέχοντας το στρίφωμά σου να είναι 1,3 εκατοστά. Τοποθέτησε τον σωλήνα πάνω στον πρώτο κύκλο με τις καλές πλευρές αντικρυστά και ράψε γύρω γύρω. Κάνε το ίδιο και με τον πάτο αλλά άφησε ένα κομμάτι άραφτο για να μπορέσεις να γυρίσεις το μαξιλάρι στην καλή πλευρά του. Γεμίζεις και ράβεις με κρυφή βελονιά.

Ράψε και ένα κουμπί στο κέντρο του μαξιλαριού και έτοιμο! Με γεια!

Δες και το όμορφο μαξιλάρι που έφτιαξε η Michelle.

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.