Πως να φτιάξεις φουρό από τούλι

petticoatΔεν είναι κρίμα που τα φορέματά μας δεν παίρνουν φουρό πια; Αν είσαι οπαδός των 50’s και έχεις να κάνεις κάποια ιδιαίτερη εμφάνιση, ίσως χρειαστείς το παρακάτω βήμα βήμα project. Η Alexandra μας δείχνει πως να φτιάξουμε ένα πολύχρωμο φουρό το οποίο μπορείς να φορέσεις είτε μέσα από φόρεμα, είτε μέσα από νυφικό ή και σκέτο, γιατί όχι;

petticoat-1

Ξεκινάς αποφασίζοντας το ύψος του φουρό και το διαιρείς δια 3. Το 1/3 θα είναι το ύφασμα της μέσης και το υπόλοιπο τούλι. Αν για παράδειγμα το ύψος του φουρό θέλεις να είναι 60 εκατοστά, θέλεις 20 εκατοστά ύφασμα + 3 εκατοστά για τα στριφώματα πάνω κάτω. Μέτρα την λεκάνη σου στο φαρδύ σημείο της για να δεις τι πλάτος θα δώσεις στο ύφασμα. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις 3 εκατοστά για την ραφή. Δίπλωσε το ύφασμα ώστε να σχηματίσεις ένα σωλήνα και ράψε τις κοντές πλευρές μεταξύ τους. Κάνε ένα στρίφωμα στο κάτω μέρος και στο πάνω κάνε πάλι το ίδιο αλλά με μεγαλύτερο ύψος ώστε να περάσεις από μέσα ένα λάστιχο για να σταθεροποιήσεις το φουρό σου.

Στην κάτω πλευρά του υφάσματος της μέσης ξεκίνα να σουρώνεις και να ράβεις τα τούλια σου. Όταν τελειώνει ένα κομμάτι τούλι προσθέτεις το επόμενο υπερκαλύπτοντας το προηγούμενο με 2-3 εκατοστά. Συνεχίζεις έτσι μέχρι να καλύψεις όλη τη μέση με τούλι. Μπορείς να σταματήσεις εδώ ή να προσθέσεις ρέλι κορδέλας στο τελείωμα του τουλίου για να μην σε μαγκώνει.

Αν θέλεις, μπορείς να συνεχίσεις και με άλλα επίπεδα τουλίου είτε στο ίδιο, είτε σε διαφορετικά χρώματα. Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πως να φτιάξεις φουρό από τούλι”

  1. Gινετε να μην το κανουμε πανω σε φουστανι ? κατι σαν φουστιτσα μπαλέτου ασ πούμε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *