Αμπαλάζ με ύφασμα

eco-friendly-gift-wrap_introΣήμερα είναι ημέρα γιορτής και όλο και κάποιο δωράκι θα έχεις να φτιάξεις και να τυλίξεις με τα χεράκια σου. Εμείς βρήκαμε αυτή την φωτογραφία από το Natural & Thrifty in 365 με την ιδέα για το πως μπορείς να τυλίξεις τα χειροποίητα (και όχι μόνο) δώρα σου με ύφασμα. Έτσι και ανακυκλώνεις τα μικρότερα κομμάτια υφάσματος που σου έχουν μείνει, αλλά και δίνεις ιδιαίτερο χρώμα στο αμπαλάζ σου. Δοκίμασέ το!

Η σημερινή ιδέα είναι και εύκολη και απλή και φιλική προς το περιβάλλον και φιλική (ιδιαιτέρως) προς τους απανταχού crafters. Γιατί ποιός crafter δεν έχει ρετάλια από ύφασμα στα πράγματά του και αντίστοιχα ποιός crafter δεν θα προτιμούσε το δώρο που θα λάβει από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο να είναι τυλιγμένο σε ύφασμα αντί για χαρτί ή σακούλα.

Η λογική είναι τόσο απλή που δύσκολα μπορεί να σου πάει στραβά και να είναι το αποτέλεσμα άσχημο.

eco-friendly-gift-wrap

Ανάλογα με το κουτί που θα επιλέξεις για το δώρο σου θα κόψεις ένα κομμάτι ύφασμα σε αντίστοιχο σχήμα και θα υπολογίσεις να είναι τόσο μεγάλο όσο να φτάσει για να κάνεις δύο καλούς κόμπους. Πώς; Θα βάλεις το ύφασμα σε σχήμα ρόμβο επάνω σε ένα τραπέζι και θα κάνεις ένα κόμπο με τις δύο άκρες του υφάσματος και άλλον έναν με τις άλλες δύο στο κέντρο του κουτιού!

Ανάλογα με την εποχή κα την περίσταση διάλεξε και το αντίστοιχο σχέδιο, χρώμα και είδος υφάσματος!

Έτοιμο το δώρο στο άψε σβήσε!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *