Λαμπάδα με φουσκωτό αστερία

Μπορεί σήμερα να είναι Μ. Δευτέρα, αλλά έχεις ακόμη μπόλικο χρόνο για να φτιάξεις τη λαμπάδα για το βαφτιστήρι, τους φίλους ή τον εαυτό σου! Μια εύκολη και υπέροχη ιδέα για να διακοσμήσεις τη λαμπάδα φέτος είναι τα φουσκωτά παιχνίδια. Εγώ διάλεξα για τη δικιά μου βαφτιστήρα έναν λιλά αστερία για να τον κρεμάσει μετά το Μ. Σάββατο στην πόρτα του δωματίου της να της κάνει παρέα! Δες πως τον έφτιαξα.

.

Βήμα βήμα


Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: ύφασμα λεπτό της επιλογής σου, κλωστή, βελόνα, γέμισμα για κουκλάκια, πατρόν για αστερία, κορδέλλα (προαιρετικά), ραφτικά (καρφίτσες κτλ), μολύβι για ύφασμα, ραπτομηχανή.

Ξεκινάς κόβωντας το πατρόν σου σε ένα χαρτί. Στη συνέχεια διπλώνεις το ύφασμά σου στη μέση, καλή με καλή και καρφιτσώνεις επάνω το πατρόν. Προσοχή να χωράει το πατρόν άνετα στο ύφασμά σου.

Με ένα μολύβι για ύφασμα ή απλό μολύβι ζωγραφίζεις επάνω στο ύφασμα (ανάποδη πλευρά) το σχέδιο του πατρόν σου. Προσοχή να σημειώσεις που θα αφήσεις άνοιγμα για να γυρίσεις μετά τον αστερία σου μέσα έξω.
Εάν σκοπεύεις να κάνεις το παιχνίδι σου κρεμαστό (βοηθάει και στη λαμπάδα) τώρα είναι η στιγμή να βάλεις το κορδελάκι σου τυλιγμένο διπλό και με τη θηλιά να κοιτάει προς το κέντρο του αστερία, ανάμεσα από τα δύο υφάσματα και με τις δύο άκρες να εξέχουν αρκετά. Το πιάνεις και με μια καρφίτσα.

Έφυγες για τη ραπτομηχανή. Ράβεις προσεκτικά επάνω στο περίγραμμα του σχεδίου που έχεις κάνει με το μολύβι σου. Προσοχή να μη ξεφύγεις πολύ από το σχέδιο και να αφήσεις το άνοιγμα για να γυρίσεις τον αστερία. Επίσης προσοχή να μην πιάσεις με τη βελόνα σου και το κορδελάκι από μέσα (το έκανα!)
Όταν τελειώσεις με το ράψιμο κόβεις με το ψαλίδι σου το ύφασμα που περισσεύει περίπου μισό εκατοστό γύρω από τις ραφές και γυρίζεις τον αστερία μέσα έξω από το άνοιγμα. Μπορείς με την πίσω πλευρά του μολυβιού σου (εάν έχει και γόμα ακόμη καλύτερα) να σπρώξεις καλά τις μύτες του αστερία προς τα έξω. Προσοχή όχι βίαιες κινήσεις και σου ξηλωθεί.

Ήρθε η ώρα για το γέμισμα. Ξεκίνα γεμίζοντας πρώτα τις μύτες του αστερία σιγά σιγά. Μπορείς πάλι να βοηθάς με την πίσω πλευρά του μολυβιού για να πάει το γέμισμα ως την άκρη. Εκεί που νομίζεις οτι δεν χωράει άλλο πρόσθεσε κι άλλο γέμισμα!

Όταν τελειώσεις με το γέμισμα και είσαι σίγουρος οτι δεν χωράει άλλο, τότε καρφιτσώνεις το άνοιγμα και με βελόνα και κλωστή το κλείνεις. Μπορείς να κάνεις κρυφοβελονιά ή απλή βελονιά όπως έκανα εγώ γιατί με την πίεση δεν είναι εύκολο. Πάντως και έτσι έκλεισε μια χαρά!

Επειδή ο αστερίας μου προοριζόταν για την 3χρονη βαφτιστήρα μου, με ένα μαρκαδοράκι του έφτιαξα και ένα φατσάκι. Αυτό είναι προαιρετικό!

Όταν τελείωσα έπιασα τον αστερία επάνω στη λαμπάδα και τον στόλισα με κορδόνια, κορδέλες και χάντρες. Θα κάνει πάταγο η βαφτιστήρα μου στην εκκλησία φέτος την Ανάσταση!

Μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε ότι με την ίδια λογική μπορείς να φτιάξεις όποιο ζωάκι θέλεις. Στο internet, αλλά και σε βιβλία υπάρχουν πατρόν για ό,τι ζώο μπορείς να φανταστείς για να το μετατρέψεις σε φουσκωτό παιχνίδι και μπορείς να το φτιάξεις σε όποιο μέγεθος θέλεις! Μάλιστα εάν το λέει η ψυχούλα σου μπορείς να φτιάξεις τέτοια γεμιστά ζωάκια και για μπομπονιέρες σε βάφτιση!

Εμείς σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Λαμπάδα με φουσκωτό αστερία”

  1. Ειναι φοβερο !!!! Απο που μπορω να προμηθευτω αυτο το γεμισμα για κουκλακια που λετε ενδειαφερομαι για να φτιαξω μονη μου τις μπομπονιερες για την βαπτιση του γιου μου σε σχημα ψαρακι …Αν δεν επιτρεπεται να μου πειτε εδω θα μου απαντουσατε με email ;;Σας ευχαριστω Συνεχιστε εισαστε φοβερες…..

  2. [quote name=”Ευαγγελία”]Πολύ ωραία ιδέα!! Ξέρετε που μπορώ να βρω πατρόν για καμηλοπάρδαλη;[/quote]
    Κάνε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο (στις εικόνες), πλέον όλα μπορείς να τα βρεις εκεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *