Πως να φτιάξεις υγρό σαπούνι

Προτιμάς το υγρό σαπούνι αλλά πλέον σου φαίνεται πολύ ακριβό; Η Roby από το The Farmer’s Nest το έψαξε και μας προτείνει μια πολύ εύκολη συνταγή, η οποία θα μας δώσει περίπου 3,5 λίτρα υγρό σαπούνι από μια απλή μπάρα σαπουνιού και λίγο γλυκερίνη!

liquid-soap-1

Θα χρειαστείς 1 μπάρα του αγαπημένου σου σαπουνιού, 2 κουταλιές της σούπας υγρή γλυκερίνη (θα την βρεις και σε φαρμακεία) και περίπου 3,5 λίτρα νερό.

Τρίψε όλη την μπάρα του σαπουνιού με τρίφτη και βάλτην σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την γλυκερίνη και το νερό. Βάλτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακάτευε μέχρι να διαλυθεί το σαπούνι. Αφού γίνει αυτό, βγάλτο από την φωτιά και άστο στην άκρη για 11 με 12 ώρες.

Αν το μείγμα σου είναι λίγο σκληρό μπορείς να προσθέσεις λίγο νεράκι και να το χτυπήσεις με χτυπητήρι. Αν σου βγει πολύ νερουλό, βάλτο πάλι στην φωτιά, πρόσθεσε περισσότερο σαπούνι και ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία ξανά. Φύλαξε το υγρό σαπούνι σε ένα μεγάλο δοχείο και γέμιζε μικρότερα μπουκαλάκια όποτε τα χρειαστείς!

Δες περισσότερες φωτογραφίες της διαδικασίας στο How to Make Liquid Hand Soap from a bar of soap {DIY}.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *