Κολιέ με μίνι κουβάρια

yarnball-necklaceΟ μήνας πλεξίματος μπορεί να τελείωσε αλλά δεν είμαστε έτοιμες να αφήσουμε κάτω τα νήματα. Ευτυχώς η Chloe από το littlelivingstone μας καταλαβαίνει και μας δείχνει πως να φτιάξουμε ένα κολιέ από μίνι κουβαράκια νήματος ώστε να έχουμε πάντα μαζί μας το αγαπημένο μας υλικό!

yarnball-necklace-1
Μάζεψε τα νήματα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και ξεκίνα τα μίνι κουβάρια. Τύλιξε το πρώτο νήμα 3-4 φορές γύρω από το δάκτυλό σου, βγάλτο από το δάκτυλο και άρχισε να τυλίγεις γύρω από το κέντρο, όπως θα έκανες δηλαδή για ένα κανονικό κουβάρι. Συνέχισε να τυλίγεις μέχρι το κουβαράκι σου να γίνει στρογγυλό και τότε κόψε το νήμα αφήνοντας 15 εκατοστά. Με μια σακοράφα πέρνα το υπόλοιπο νήμα μέσα στο κουβαράκι και κάνε και κανένα κόμπο για να το σιγουρέψεις.

Όταν έχεις 5 κουβαράκια, συνέδεσέ τα με ένα κομμάτι νήματος και σακοράφα και βάλε από ένα κρικάκι σε κάθε πλευρά. Συνέδεσε την αλυσίδα και το κούμπωμα και το κολιέ σου είναι έτοιμο!
Θα βρεις πιο αναλυτικές φωτογραφίες και περιγραφή στα αγγλικά στην σελίδα How to Make a Gradient Wool Bead Necklace από το blog της Chloe.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Κολιέ με μίνι κουβάρια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *