Κέντημα shisha (καθρεφτάκι) από την Ινδία

shisha_introΕάν σου αρέσει το ινδικό στιλ στα ρούχα και στη διακόσμηση, τότε σίγουρα εκτός από τα πολλά χρώματα θα αγαπάς και τα ινδικά κεντήματα στα ρούχα. Ένας πολύ χαρακτηριστικός τύπος κεντήματος στα ινδικά σάρι και όχι μόνο είναι αυτά τα μικρά καθρεφτάκια που είναι πλαισιωμένα με κέντημα γύρω γύρω. Εμείς βρήκαμε στο Joyfulabode.com το tutorial για να δοκιμάσουμε την τεχνική shisha και μόνες μας!

Η τεχνική shisha είναι πολύ διαδεδομένη στην Ινδία και είναι πολύ πιο εύκολη από όσο φαίνεται αρχικά. Αρκεί να ακολουθήσεις στην αρχή πιστά τα βήματα, να καταλάβεις τη λογική πίσω από το κέντημα αυτό και φυσικά να κάνεις και λίγη εξάσκηση.

Η τεχνική αυτή είναι γνωστή και ως το κέντημα του καθρέφτη και κέντημα abla. Παλιά αντί για καθρεφτάκια χρησιμοποιούνταν μαρμαρυγίες που γυάλιζαν σαν καθρέφτες, αλλά γρήγορα αντικαταστάθηκαν από κομματάκια φυσητό γυαλί. Σήμερα υπάρχουν στην αγορά μικροί καθρέφτες για να εξυπηρετούν ακριβώς αυτή την τεχνική, αλλά επειδή μάλλον θα είναι δύσκολο να τους βρεις στη χώρα μας μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις γυαλιστερές πούλιες με την τρυπίτσα στην κορυφή που κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα.

shisha01 shisha02 shisha03

Για να φτιάξεις ένα κυκλάκι με καθρεφτάκι δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα.

– Το ύφασμα επάνω στο οποίο θα κεντήσεις
– Τελάρο κεντήματος για να τεντώσεις το ύφασμα
– Βελόνα κεντήματος
– Νήμα κεντήματος
– Πούλια ή καθρεφτάκι
– Ψαλιδάκι

Από εδώ και πέρα θα σε αφήσουμε στα έμπειρα χέρια και στις εξαιρετικές φωτογραφίες βήμα βήμα του Joyfulabode.com. Ακόμη και εάν δεν καταλαβαίνεις καθόλου αγγλικά σίγουρα θα καταλάβεις πως να στολίσεις το καθρεφτάκι σου από τις φωτογραφίες αυτές.

Εμείς πάμε να δοκιμάσουμε την τεχνική αυτή στα δικά μας ρούχα και αξεσουάρ. Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι είναι πολύ καλή ιδέα να ανανεώσουμε τα παλιά μας παρεό με αυτή την τεχνική. Τι λες;

Καλή επιτυχία!

Τεχνικές

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *