Καλοκαιρινό καπέλο bonnet για μωρά

bonnet_hat_introΠλησιάζει η εποχή των γάμων και των βαφτίσεων και μαζί και η δικιά μας η σειρά να βαφτίσουμε την κόρη μου. Γι’ αυτό τον τελευταίο καιρό ψάχνουμε το internet για ιδέες και projects σχετικά με τη βάπτισή της, τα οποία και θα μοιραστούμε μαζί σας φυσικά! Σήμερα βρήκαμε αυτό το tutorial στο The Cottage Home για να φτιάξουμε μόνες μας αυτό το καλοκαιρινό bonnet καπελάκι. Φαίνεται πολύ εύκολο… για να δούμε!

Όπως συνηθίζεται μέσα στο κουτί με τα βαφτιστικά του μωρού η νονά πάντα συμπεριλαμβάνει και ένα καπελάκι που συνήθως το φοράει το μωρό αμέσως μετά τη βάφτιση για να βγούν οι φωτογραφίες και καταλήγει στο βάθος κάποιας ντουλάπας. Εμείς είπαμε να διαφέρουμε από αυτή τη συνήθεια και να φτιάξουμε για την μικρή μου κόρη ένα καπελάκι που θα ταιριάζει φυσικά με το βαφτιστικό της φόρεμα, αλλά θα το φορέσει και στις καλοκαιρινές μας βόλτες με το καρότσι. Έτσι βρήκαμε αυτό το project από το The Cottage Home για να ράψουμε ένα καπελάκι σε στιλ bonnet με φρου φρου γείσο για να προστατεύει τα ευαίσθητα μαγουλάκια (όσο γίνεται) από τον ήλιο.

Μπορείς να το δοκιμάσεις κι εσύ. Είναι αρκετά εύκολο, ακόμη και εάν είσαι αρχάριος στη ραπτική και φυσικά μπορείς να το φτιάξεις σε ό,τι χρώμα και ύφασμα θέλεις ανάλογα με το δικό σου στιλ. Επιπλέον, το μέγεθός του είναι ένα, μιας και σφίγγει με κορδέλα στο πίσω μέρος, οπότε μπορεί να φορεθεί για αρκετό καιρό χωρίς να ανησυχείς οτι θα Εμείς μάλλον θα πάμε σε κάτι λευκό, όπως συνηθίζεται στις νεοφώτιστες και σε λεπτό ύφασμα με δαντελένιες λεπτομέρειες. Μόλις το φτιάξουμε και έχουμε φωτογραφίες θα τις μοιραστούμε μαζί σας.

Για να φτιάξεις κι εσύ το καπελάκι bonnet θα χρειαστείς:

– Ύφασμα της επιλογής σου (μπορείς να κάνεις άλλο το έξω, άλλο το μέσα)
– Ρέλι μονό
– Τα ραφτικά σου (καρφίτσες, κλωστή, ψαλίδι, παραμάνα κτλ)
– Σιδερότυπη ενίσχυση
– Κορδέλα
– Ραπτομηχανή

Για να ξεκινήσεις θα χρειαστεί να κόψεις από το ύφασμά σου:

Για το καπέλο
2 ορθογωνια (ένα για το έξω και ένα για το μέσα) – 44,5 εκ επί 18εκ 2 ορθογώνια από την σιδερότυπη ενίσχυση – 44,5 εκ επί 18εκ

Για το φρου φρου
1 μακρύ κομμάτι 110εκ επί 8 εκ (αυτό θα διπλωθεί στη μέση)

Για τα δεσίματα
2 λωρίδες 49 εκ επί 5 (αυτό θα διπλωθεί στη μέση)
Κορδέλα 1 κομμάτι περίπου 50εκ σε φάρδος της επιλογής σου

bonnet_hat01 bonnet_hat02

Η διαδικασία συναρμολόγησης είναι απλή. Αφού σιδερώσεις την ενίσχυση επάνω στα κομμάτια του καπέλου φτιάχνεις το φρου φρού σου. Διπλώνεις στη μέση τη λωρίδα (ανάποδη με ανάποδη) που έκοψες και τη ράβεις με αραιή απλή βελονιά στη μηχανή σου. Έτσι, ώστε, όταν τραβήξεις τις κλωστές που περισσεύουν να κάνει σούρα. Στη συνέχεια καρφιτσώνεις το φρου φρου σου στην καλή πλευρά του εξωτερικού υφάσματος του καπέλου όπως στη φωτογραφία του άρθρου και ράβεις κανονικά. Τοποθετείς από επάνω καλή με καλή πλευρά και το κομμάτι που προορίζεται για το εσωτερικό του καπέλου και ξαναράβεις στην άκρη. Φτιάχνεις τις λωρίδες του υφάσματος που είναι για τα δεσίματα του καπέλου διπλώνοντας τα υφάσματα στη μέση καλή με καλή. Ράβεις, γυρίζεις από την καλή πλευρά και σιδερώνεις. Έτοιμα.

Τώρα μένει να τα πιάσεις επάνω στο καπέλο. Ανοίγεις το κυρίως καπέλο σου και πιάνεις τα δεσίματα δεξιά και αριστερά του καπέλου αντίστοιχα στα σημεία που τελειώνει το φρου φρου με καρφίτσες. Το κάθε δέσιμο θα πρέπει να ξεκινάει από μέσα προς τα έξω και η άκρη του να είναι ευθυγραμμισμένη με την άκρη του υφάσματος. Κλείνεις με τις καρφίτσες και ράβεις τις κοντές πλευρές κανονικά. Κόψε με ένα ψαλίδι τις γωνιές. Γύρισε το καπέλο σου μέσα έξω και πάτα το με το σίδερο. Θα πρέπει να έχεις μια πλευρά του καπέλου που είναι ανοιχτή ακόμη. Εδώ θα μπει η κορδέλα σου. Θα πρέπει με τη βοήθεια του ρελιού να φτιάξεις ένα σωλήνα από όπου θα περάσει η κορδέλα σου. Δες στις φωτογραφίες πως πρέπει να πιάσεις το ρέλι και να το ράψεις για να φτιάξεις τον σωλήνα. Όταν τελειώσεις με αυτό πατάς πάλι με το σίδερο το καπέλο σου και περνάς με την βοήθεια της παραμάνας την κορδέλα σου στη θέση της.

Το καπέλο bonnet είναι έτοιμο! Μένει να το δοκιμάσει το μοντέλο για το οποίο προορίζεται και να σφίξεις την κορδέλα όσο χρειάζεται για να στέκεται το καπέλο σωστά στο μικρό κεφαλάκι!

Μεγειά!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *