Άλλαξε τα σταράκια σου!

all_star_elastic_introΕάν είσαι από τους τύπους που δεν τους πολυαρέσει να φοράνε ό,τι όλοι οι άλλοι, τότε αυτή η ιδέα για να χακέψεις τα πάνινα all star σου σίγουρα θα σου αρέσει. Κάποτε αλλάζαμε χρώματα στα κορδόνια. Τώρα μπορείς να καταργήσεις τελείως τα κορδόνια και να τα αντικαταστήσεις με λάστιχο για να βγάζεις και να βάζεις τα σταράκια σου γρήγορα! Άσε που θα είναι και μοναδικά και δεν θα τα έχει κανένας άλλος! Δες πως!

Βρήκαμε αυτό το άρθρο στο instructables.com και ομολογουμένως από τη φωτογραφία και μόνο ενθουσιαστήκαμε! Θα πρέπει να σε προειδοποιήσουμε… δεν είναι εύκολη δουλειά να αλλάξεις τελείως τα πάνινα παπούτσια σου. Όχι γιατί απαιτείται καμμιά τεχνική ή τίποτα περίεργα υλικά. Αλλά όσο να ναι το να ράψεις στο χέρι επάνω στο χοντρό πανί του παπουτσιού είναι κομματάκι δύσκολο. Μπορείς όμως να το κάνεις σιγά σιγά στον ελέυθερο χρόνο σου. Σίγουρα το αποτέλεσμα το αξίζει.

Εμείς εδώ δεν θα σου δώσουμε τις ακριβείς οδηγίες. Αυτές θα τις βρείς βήμα βήμα φωτογραφημένες στο άρθρο του instructables.com. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σου δώσουμε, εκτός από την ιδέα για έμπνευση και μερικές συμβουλές για να φτιάξεις τα παπουτσάκια σου πιο εύκολα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Ελαστικό ύφασμα (λάστιχο δηλαδή, αλλά αρκετά πλατύ, σαν φαρδιά λωρίδα). Εάν δεν βρεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 κομμάτια πιο λεπτά. Εάν δεν βρεις και κανένα σχέδιο που να σου αρέσει μπορείς να πάρεις λευκό λάστιχο και να το βάψεις με βαφή για υφάσματα στο χρώμα που θέλεις.
– Χοντρή βελόνα που να τρυπάει το καραβόπανο
– Νήμα πολύ ανθεκτικό. Μπορείς να ζητήσεις αυτό που χρησιμοποιούμε για να ράψουμε κουμπιά.

elastic_all_star
Πριν ξεκινήσεις θα πρέπει να μετρήσεις σωστά το λάστιχο. Καλό θα είναι όταν το κάνεις αυτό να το φοράς το παπούτσι κανονικά να μετρήσεις έτσι ώστε ούτε να σε σφίγγει πολύ, αλλά ούτε να σου φεύγει το παπούτσι από το πόδι. Βάλε σημάδια και κόψε εάν περισσεύει πολύ λάστιχο. Προσοχή όμως χρειάζεσαι αρκετό περιθώριο για να ραφτεί σωστά το λάστιχο στο παπούτσι. Μέτρα και το άλλο πόδι. Μη θεωρήσεις οτι είναι ακριβώς το ίδιο… δεν θέλω να σε στεναχωρέσω, αλλά τα δυό σου πόδια δεν είανι ακριβώς ίδια.

Τώρα μπορείς να αρχίσεις να ράβεις. Εάν σε πονάνε τα δάχτυλά σου δοκίμασε να δουλέψεις με δαχτυλήθρα. Δες τις φωτογραφίες βήμα βήμα στο άρθρο του instructables.com, ή κατέβασε όλες τις οδηγίες σε pdf στον υπολογιστή σου και τύπωσέ τες για να τις έχεις κοντά.

Καλή επιτυχία και μεγιά!!!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Άλλαξε τα σταράκια σου!”

  1. Αντί για λάστιχο μπορεί να χρεισημοποιηθεί ένα απλό ελαστικό ύφασμα, ή όχι γιατί θα λερώνεται και εύκολα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *