Περούκα από νήμα πλεξίματος

Στο ftiaxto.gr μας αρέσουν πολύ οι απόκριες, ειδικά αν περιλαμβάνουν κατασκευές! Με αφορμή το Quentin Tarantino Party την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 στο Χοροστάσιον, φτιάχνουμε μια πολύ οικονομική και εύκολη ξανθιά περούκα από νήμα πλεξίματος και καλσόν για να ντυθούμε Ellie Driver από την ταινία Kill Bill. Εσύ τι θα ντυθείς;

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς ένα παλιό καλσόν, ένα κουβάρι μαλλί, χαρτοταινία και ψαλίδι.

Κόψε 25 εκατοστά χαρτοταινία και καρφίτσωσέ την με το αυτοκόλλητο προς τα πάνω. Κόψε πολλά κομμάτια νήματος στο διπλάσιο μήκος από αυτό που θέλεις να έχει η περούκα και κόλλησε την μέση των νημάτων στην χαρτοταινία.

Συνέχισε μέχρι να καλύψεις όλη την χαρτοταινία.

Κόψε τα πόδια από το καλσόν και πέρνα με μια βελόνα το κομμένο σημείο γύρω γύρω ώστε…

…να τραβήξεις την κλωστή και να κλείσεις το καλσόν σαν σκουφάκι. Προσπάθησε να μην έχεις πολύ όγκο εκεί για να μην πετάει. Κάνε μερικές επιπλέον βελονιές για να το σιγουρέψεις.

Ράψε την χαρτοταινία με τα νήματα πάνω στο σκουφάκι-καλσόν με ζιγκ ζαγκ για να πιάσει αν είναι δυνατόν όλα τα νήματα.

Βάλε το καλσόν σε μια μπάλα ή ένα μπαλόνι
και ευθυγράμμισε τα νήματα με ψαλίδι.

Η περούκα σου είναι έτοιμη!

perouka-apo-nima-1

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *