Βραχιόλια με μακραμέ

Και για να κάνουμε ένα διάλειμμα από το πλέξιμο, αλλά χωρίς να ξεφύγουμε πολύ από τις κλωστές, δες τι ωραία βραχιολάκια έφτιαξαν μαμά και κόρη από το blog Mary & Patch με την τεχνική του μακραμέ. Για όσους δεν γνωρίζουν, το μακραμέ είναι η τέχνη των διακοσμητικών κόμπων. Με μερικές κλωστές και διαφορετικούς κόμπους μπορείς να κάνεις πραγματικά αριστουργήματα. Πάρε ιδέες!

Στο Mary & Patch μην περιμένεις να βρεις πολλές οδηγίες για το πως ακριβώς θα φτιάξεις τα βραχιόλια… σίγουρα όμως θα βρεις την ιδέα φωτογραφημένη ώστε να σου δώσει αρκετή έμπνευση για να το επιχειρήσεις κι εσύ, καθώς και ένα σχεδιάγραμμα με το πως να κάνεις τους κόμπους. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι έτοιμα βραχιόλια… πλαστικά, ξύλινα ή faux ασημένια, πιο χοντρά, πιο λεπτά, ό,τι αρέσει σε σένα και διάφορες χρωματιστές κλωστές. Ιδανικά είναι τα βαμβακερά νήματα που χρησιμοποιούμε και στο κέντημα.

Από ό,τι καταλαβαίνουμε, λοιπόν, από το σχεδιάγραμμα για να σε βοηθήσουμε είναι ότι φτιάχνεις το βραχιόλι σου με 2 διαφορετικά χρώματα νήμα. Ξεκινάς στερεώνοντας με κόμπο ή κόλλα το πρώτο νήμα στο βραχιόλι σου και κάνεις τους δύο πρώτους κόμπους όπως δείχνει το σχεδιάγραμμα. Προσέχεις οι κόμποι σου να κοιτάνε από τη μια πλευρά του βραχιολιού. Τώρα παίρνεις το δεύτερο χρώμα νήμα και το στερεώνεις επίσης στο βραχιόλι, αλλά προσέχεις όταν θα κάνεις τους κόμπους αυτοί να κοιτάνε από την αντίθετη πλευρά των δύο πρώτων κόμπων. Έτσι συνεχίζεις εναλλάξ μέχρι να καλύψεις το βραχιόλι και στερεώνεις τα νήματα σου με λίγη κόλλα για να μην φύγουν. Έτοιμο!

Εύκολο δεν είναι; Εάν θέλεις ένα πιο χειμωνιάτικο αποτέλεσμα για τα βραχιόλια σου, όσο το κρύο ακόμη κρατάει μπορείς να ντύσεις τα βραχιόλια σου με μάλλινο νήμα πλεξίματος.

Καλή κομποθεραπεία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Βραχιόλια με μακραμέ”

  1. 😆 κοριτσια ευχαριστο για τισ συμβουλεσ!!!!
    τωρα θα εχω καταπληκτικα βραχιολια!
    θα με ζηλευουν ΟΛΟΙ!!
    (εαν εχετε αλλες ιδεες ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να τισ παρουσιασετε)

  2. [quote name=”sofia”]ego makrame eixa mathi sto mousio laikis texnis ageliki xatsimixali stin plaka , eixame mathi pio paradosiako tropo xrisis tou makrame alla auto to arthro dixni pos mia palia texniki ekselisetai, einai krima pou fetos apo oti fenetai den tha ginoun ta mathimata, i dikia mou aporia einai an mia apo mas exei piopaxoula xerakia pou na brei braxiolia na ta ntisi eee?[/quote]
    Σοφια, μπορεις να παρεις καουτσουκ κ να το κοψεις οσο εσυ θελεις, να βαλεις κουμπωμα κ μετα να τα ντυσεις ετσι 🙂

  3. ego makrame eixa mathi sto mousio laikis texnis ageliki xatsimixali stin plaka , eixame mathi pio paradosiako tropo xrisis tou makrame alla auto to arthro dixni pos mia palia texniki ekselisetai, einai krima pou fetos apo oti fenetai den tha ginoun ta mathimata, i dikia mou aporia einai an mia apo mas exei piopaxoula xerakia pou na brei braxiolia na ta ntisi eee?

  4. [b]Ακόμα πιο εύκολο θα ήταν να περάσεις κανονικό μαλλί πλεξίματος γύρω-γύρω απο το βραχιόλι και στο τέλος, αυτό που θα απομείνει, καντο φιογκάκι να δώσεις και στυλ!!! (αν θες, βάλε δύο κλοστές να βάλεις χρώμα) [/b] 😉 😆 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *