Βασικές πλέξεις – Μους

Η πρώτη πρώτη πλέξη που μαθαίνεις όταν αρχίζεις να πλέκεις είναι η πλέξη μους ή garter στα αγγλικά. Είναι πολύ απλή και αυτό γιατί σε όλες τις σειρές που πλέκεις, άσχετα με το εάν βρίσκεσαι στην καλή ή στην ανάποδη πλευρά του πλεκτού σου πλέκεις μόνο καλούς πόντους. Ας δούμε όμως περισσότερα για αυτή την πλέξη.

Η πλέξη μους πήρε το αγγλικό της όνομα, garter, επειδή αρχικά την χρησιμοποιούσαν για το κομμάτι που στερεώνει την κάλτσα στο πόδι μας. Εξού και σήμερα η λέξη garter σημαίνει καλτσοδέτα. Τώρα πια στις κάλτσες επιλέγουμε να ξεκινήσουμε με την πλέξη λάστιχο, αλλά παλαιότερα η μόδα ζητούσε τη συγκεκριμένη πλέξη. Στα ελληνικά η λέξη (ελληνικότατη κατά τα άλλα) μους περιγράφει ουσιαστικά την πλέξη, μιας και η εναλλαγή των πόντων θυμίζει αρκετά κύμα.

Το καλό με αυτή την πλέξη είναι οτι το αποτέλεσμα έχει μεγάλη ελαστικότητα, ενώ είναι γερή και ανθεκτική πλέξη που οι άκρες της δεν γυρίζουν εύκολα προς τα μέσα όπως σε άλλες πλέξεις.

Ενδείκνυται για χρήση σε: κουβερτούλες για μωρά, κασκόλ, πουλόβερ κτλ.

Είναι η ιδανική πλέξη για αρχάριους που γνωρίζουν πως να πλέκουν καλούς πόντους.

Οδηγίες: Πλέκεις όλους τους πόντους και όλες τις σειρές με καλή.

Σημείωση: Όταν πλέκεις με στρογγυλές βελόνες για να έχεις σαν αποτέλεσμα την πλέξη μους θα πρέπει να πλέκεις έναν γύρο καλούς και έναν γύρο ανάποδους πόντους.

Η φωτογραφία είναι από το patriciacantosdesign.com

Κράτα το

Τεχνικές
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βασικές πλέξεις – Μους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *