Τσάντα για το laptop ή το ipad σου

laptop_bag02Εάν έχεις επισκεφτεί κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη πρόσφατα θα έχεις διαπιστώσει οτι οι θήκες για laptop και ipad έχουν ένα σωρό λεφτά και δεν λένε και πολλά πράγματα από αισθητικής άποψης. Και εάν βρεις κάτι διαφορετικό σε σχέδιο τότε η τιμή είναι ακόμα ψηλότερη. Εμείς βρήκαμε αυτό το tutorial από το The Mother Hudle για να φτιάξεις τη δική σου τσάντα για laptop ή ipad όπως εσύ την θέλεις!

Ακόμη και εάν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία με το ράψιμο μπορείς να φτιάξεις τη δική σου τσάντα για να μεταφέρεις το laptop ή το ipad σου με ασφάλεια όπου πηγαίνεις. Και μάλιστα μπορείς να βάλεις στην τσάντα ό,τι ύφασμα σου αρέσει και να τη φτιάξεις με βάση το δικό σου στιλ. Το μυστικό στην όλη διαδικασία είναι το extra στρώμα με γέμισμα που βάζουμε στα παπλώματα… αυτό είναι που προστατεύει το laptop σου και το ipad σου από τα χτυπήματα.

Για να φτιάξεις, λοιπόν, τη δική σου τσάντα θα χρειαστείς:

– Ύφασμα
– Γέμισμα για παπλώματα σε ρολό ή ύφασμα fleece χοντρό
– Κρίκους για το χερούλι
– Τα ραφτικά σου (καρφίτσες, ψαλίδια κτλ)
– Κλωστή
– Ραπτομηχανή

Αφού μαζέψεις όλα σου τα υλικά μπορείς να αρχίζεις να ράβεις ακολουθώντας τις βήμα βήμα οδηγίες του tutorial του The Mother Hudle. Στο συγκεκριμένο tutorial τα υφάσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για το εξωτερικό και τη φόδρα της τσάντας είναι 3 διαφορετικά… χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Έτσι, για ομορφιά.

laptop_bag_intro

laptop_bag01

Για να υπολογίσεις πόσο ύφασμα θα χρειαστείς καλό είναι να μετρήσεις το laptop ή το ipad για το οποίο προορίζεται η τσάντα και να υπολογίσεις τουλάχιστον 2 επιπλέον πόντους περιθώριο (εκτός από το 1 εκατοστό σε κάθε πλευρά που προσθέτουμε πάντα για περιθώριο ραφής).

Εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς την τσάντα αυτή και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προτείνουμε να βάλεις και κάποιο κούμπωμα ώστε να μην μπορεί κάποιος να σου αρπάξει το laptop μέσα από την τσάντα… τουλάχιστον εύκολα! Μπορείς να βάλεις φερμουάρ ή μαγνητικό κούμπωμα ή σούστες.

Και εάν φτιάξεις την τσάντα για σένα και σε βολέψει, μπορείς (με τα ανάλογα υφάσματα φυσικά) να φτιάξεις μια και για το αγόρι σου… πλησιάζει και η γιορτή των ερωτευμένων…

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τσάντα για το laptop ή το ipad σου”