Πως να φτιάξεις ζουμερά μπιφτέκια

zoumera-mpiftekiaΔεν είχα καταφέρει να φτιάξω ζουμερά μπιφτέκια μέχρι που ρώτησα τη μαμά μου για το μυστικό της. Όπως φαίνεται το μυστικό είναι το μεγάλο κρεμμύδι, το λίγο ξύδι που τα αφρατεύει και η φρέσκια σάλτσα ντομάτας που τους δίνει υπέροχη γεύση. Τα συνοδεύω με φρεσκοτριμμένο τυρί και σαλάτα εποχής, μιαμ, μιαμ!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 1/2 κιλό κιμά, 1 ξερή φρατζόλα, 1 αυγό, 1 μεγάλο κρεμμύδι, λίγο μαϊντανό, 1 κουταλιά σούπας αλάτι, λίγο πιπέρι, πολύ λίγο ξύδι, 1 κουταλιά σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ρίγανη και θρούμπι για το μείγμα. Θέλεις και 2-3 λεμόνια για το ταψί.

Μούσκεψε το ψωμί για 1/2 ώρα και μετά πάρε μόνο την ψίχα στραγγίζοντας καλά το νερό.

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακάτεψε καλά με τα χέρια ώστε να γίνει ένα μείγμα ώστε να μην ξεχωρίζεις πια τα υλικά.

Άσε το μείγμα 15 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Πλάσε τα μπιφτέκια ώστε να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Τα παραπάνω υλικά βγάζουν 10 μπιφτέκια. Άλοιψε το ταψί με λίγο λάδι, βάλε τα μπιφτέκια και βάλε από πάνω λάδι, άλλη μια κουταλιά σούπας φρέσκια σάλτσα ντομάτας, 2-3 λεμόνια και λίγο νερό. Βάλτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς και άστα για μια ώρα. Να τα κοιτάς που και που γιατί η θερμοκρασία διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.

Συνόδεψε με φρέσκια σαλάτα εποχής και αν θέλεις βάλε πάνω στα μπιφτέκια τριμμένο τυρί μετσοβόνε. Καλή όρεξη!
Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πως να φτιάξεις ζουμερά μπιφτέκια”