Πλεκτά πανάκια για τη σκούπα σου

Καλά όλα αυτά τα projects που ανεβάζουμε κατά καιρούς στο Ftiaxto.gr, αλλά μιας και είναι αρχή της νέας χρονιάς μήπως ήρθε η ώρα να σου προτείνουμε κάτι πιο πρακτικό; Βρήκαμε στο Makezine το σχέδιο και τις οδηγίες για να πλέξεις τα δικά σου πανάκια για την σκούπα σου, με το βελονάκι σου. Μάλιστα τα πανάκια είναι και διπλής όψης με διαφορετική χρήση στην κάθε πλευρά! Πάρε το βελονάκι σου και ξεκίνα!

Εάν κι εσύ θεωρείς οτι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε το να αγοράζεις κουτιά με ανταλλακτικά πανάκια για να σκουπίζεις το πάτωμά σου είναι μια πολυτέλεια, τότε αυτό το άρθρο σίγουρα θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Τώρα μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου πανάκια για τη σκούπα σου με λίγο ακρυλικό μαλλί, το βελονάκι σου και γιατί όχι μεράκι και φαντασία. Μπορεί τα πανάκια να προορίζονται για το καθάρισμα, αλλά δεν είπε κανείς ότι δεν μπορούν να είναι και πολύχρωμα και πολύ πολύ όμορφα.

swiffersock_main

Για να τα φτιάξεις θα χρειαστείς:

– περίπου 2 κούκλες ακρυλικό μαλλί (λέμε ακρυλικό και όχι άλλου είδους μαλλί πρώτον για να είναι πιο οικονομικό, δεύτερον για να μπορείς να τα τρίβεις και να τα πλένεις άφοβα, χωρίς να μπουν ή να γίνουν τσόχα και τρίτον γιατί το ακρυλικό προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό που σημαίνει ότι η σκόνη και οι τρίχες θα κολλάνε επάνω στο πανάκι σου!!!)
– Βελονάκι μέγεθος 5mm

Το αποτέλεσμα θα μοιάζει πολύ με κάλτσα, για να μπορείς να το φορέσεις στην άκρη της σκούπας σου (μάλλον της παρκετέζας σου) διάστασης περίπου 27×20εκ. Το κάθε πανάκι στο σχέδιο έχει δύο όψεις: μια με κατσαρές άκρες για να μαζεύει τη σκόνη και μια επίπεδη για να μπορείς να το βρέξεις λιγουλάκι και να καθαρίσεις καλύτερα.

Δεν θα αντιγράψω εδώ όλο το πατρόν μιας και μπορείς να το ακολουθήσεις απ’ ευθείας από τη σελίδα του Makezine. Αυτό που μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω με τα αγγλικά σου είναι να σε παραπέμψω στο άρθρο μας με τους όρους πλεξίματος με βελονάκι από τα αγγλικά στα ελληνικά. Ελπίζω να βοηθήσει. Επιπλέον, θα βρεις και τις φωτογραφίες του άρθρου πολύ βοηθήτικές. Και τελικά εάν το πανάκι σου δεν βγεί ακριβώς όπως αυτό της φωτογραφίας, μην σκάς. Την ιδέα την πήρες… νομίζω οτι μερικές παραλλαγές είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτες!

Καλή καθαριότητα!!!

Save

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Πλεκτά πανάκια για τη σκούπα σου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *