Θήκες για χαρτομάντηλα

Είναι η εποχή που οι μύτες όλων, μικρών και μεγάλων, τρέχουν ασταμάτητα και τα χαρτομάντηλα δίνουν και παίρνουν. Τι θα έλεγες να έδινες λίγο στιλ και χρώμα σε αυτήν την, κατά τα άλλα, λίγο αηδιαστική και κουραστική κατάσταση; Τώρα μπορείς να φτιάξεις θήκες για τα χαρτομάντηλά από πολύχρωμα υφάσματα. Έτσι, κάθε φορά που ανοίγεις την τσάντα σου για να βγάλεις ένα χαρτομάντηλο θα χαμογελάς!

Την ιδέα για αυτές τις θήκες για χαρτομάντηλα τη βρήκαμε αρχικά στο MarthaStewart.com και ήταν μια από τις ιδέες για δωράκια στους καλεσμένους ενός baby shower. Διαπιστώσαμε όμως οτι είναι διαδεδομένη ιδέα στους απανταχού crafters.

Οι θήκες προορίζονται για χαρτομάντηλα που βγαίνουν μόνα τους από της μέση της συσκευασίας τους. Εσύ μπορείς να φτιάξεις όμως τη δική σου θήκη για οποιαδήποτε συσκευασία χαρτομάντηλων. Αυτό που θα χρειαστείς είναι τσόχα σε διάφορα χρώματα της επιλογής σου, χάρακα για να μετρήσεις τις διαστάσεις της συσκευασίας, αλλά και της θήκης σου, τα ραφτικά σου (καρφίτσες, βελόνα, κλωστή), ψαλίδι, ψαλίδι με ζιγκ ζαγκ λεπίδες για να δώσεις σχήμα στις άκρες και προαιρετικά ραπτομηχανή.

Μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε καν τις χρειάζεται να κάνεις. Μετράς, κόβεις, ράβεις, τριμάρεις τις άκρες με το ζιγκ ζαγκ ψαλίδι και οι θήκες σου είναι έτοιμες.

Την ίδια ιδέα μπορείς να κάνεις και με άλλου είδους υφάσματα για να έχεις θήκες για χαρτομάντηλα και για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Δες τις φωτογραφίες για να πάρεις έμπνευση.

Μπορείς να βρεις και ένα πιο αναλυτικό tutorial για τις θήκες στο Very Purple Person.

Αψού! Γείτσες!

Οι φωτογραφίες είναι από τους MarthaStewart.com, Verypurpleperson.com, Thepleatedpoppy.com και Μoosebstitchin.net

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Θήκες για χαρτομάντηλα”

  1. Ιδεα Νο 1: μπορει να εχει διπλό ύφασμα, και το εσωτερικό να είναι κατι γυαλιστερό για να μπαινουν-βγαινουν πιο ευκολα τα χαρτομάντηλα
    Ιδεα Νο 2: μπορει να γίνει και πλεκτή… πλεκουμε ενα ορθογώνιο κομμάτι (με βελονάκι ή βελόνες) στο διπλάσιο μέγεθος απο το πακετο και μετα απλά το ράβουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *