Τα μπισκότα του Άη Βασίλη

santas_cookiesΠιστή στην υπόσχεση για χειροποίητα δώρα αυτά τα Χριστούγεννα, ανακάλυψα μια υπέροχη ιδέα για δώρο σε κάποιον φίλο ή φίλη που έχει μικρά παιδιά ή νιώθει ακόμα ο ίδιος παιδί. Ένα μαγικό βάζο που περιέχει όλα τα υλικά που χρειάζονται για να φτιάξεις τα μπισκότα του Άη Βασίλη. Εγώ το έφτιαξα για την αδερφή του άντρα μου και τα δυό της αγόρια! Δες πως θα το φτιάξεις κι εσύ.

Η ιδέα είναι οτι συγκεντρώνεις εσύ όλα τα υλικά που χρειάζονται για να φτιάξεις υπέροχα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας, τα βάζεις σε ένα βάζο και μετά δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου στο αμπαλάζ και στην συγγραφή των οδηγιών. Είναι ένα πολύ εύκολο και όμορφο δώρο για αυτές τις ημέρες που σε καλούν και δεν ξέρεις τι να πας στους οικοδεσπότες.

Λοιπόν, τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

Ένα γυάλινο διαφανές βάζο χωρητικότητας περίπου 600ml, από αυτά που βάζουμε τις μαρμελάδες και κλείνουν καλά! Διάφορα γιορτινά διακοσμητικά (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινο καρώ ύφασμα και κορδέλα για το αμπαλάζ και έφτιαξα με χαρτόνια σε γιορτινά χρώματα την καρτέλα με τη συνταγή. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη…

Για τη συνταγή:

– 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1/4 φλ. ζάχαρη λευκή
– 1 και 1/4 φλ. σοκολατένια M&Ms
– 1/2 κ.γ. baking soda (μαγειρική σόδα)
– 3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
– 1/4 κ.γ. baking powder

Όλα τα υλικά τα βάζεις στο βάζο σου σε στρώσεις για να σχηματίσουν σχέδιο… H σειρά που πρέπει να ακολουθήσεις είναι:

1. Αλεύρι, baking soda και baking powder
2. Μαύρη ζάχαρη (πάτησέ την με ένα κουτάλι καλά να γίνει συμπαγές το στρώμα)
3. Λευκή ζάχαρη
4. M&Ms

H συνταγή που θα γράψεις στην κάρτα σου είναι:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και προσθέστε 1/2 φλ. μαλακό βούτηρο, 1 χτυπημένο αυγό, 1 κ.γ. βανίλια. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Πλάθετε μπαλίτσες μικρές. Τις απλώνετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-14 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά έξω από το φούρνο και σερβίρετε σε πιατάκι μαζί με γάλα τη βραδιά της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Ο Άη Βασίλης θα το εκτιμήσει πολύ!

Και του χρόνου!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τα μπισκότα του Άη Βασίλη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *