Κολιέ από παπιέ μασέ

mache-kolieΗ Δήμητρα από το Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί συνεχίζει το αφιέρωμά μας στα χειροποίητα δώρα με ένα εντυπωσιακό κολιέ από παπιέ μασέ και μεταξωτές κορδέλες. Μπορείς να το κάνεις δώρο ή να το φορέσεις σε κάποιο πάρτυ!

.

Βήμα – Βήμα


Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι χαρτί υγείας και ατλακόλ για να φτιάξουμε τον πολτό. Λιώνουμε σε νερό το χαρτί υγείας, το στραγγίζουμε και προσθέτουμε ατλακόλ ή κόλλα ταπετσαρίας μέχρι να γίνει ζύμη. Αν προτιμάς μπορείς να αγοράσεις τον έτοιμο πολτό, λέγεται pat mache και θα τον βρεις σε καταστήματα με είδη χόμπυ.

Πρώτα πλάθεις τα λουλούδια, τα οποία ξεκινούν από ένα μπαλάκι που του δίνουμε σχήμα. Τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν για μία μέρα κι έπειτα τα βάφουμε με ακρυλικά χρώματα. Είναι ωραίο να χρησιμοποιήσουμε και λίγο χρυσό χρώμα, του δίνει λάμψη! Μπορούμε να τα περάσουμε και με ένα βερνικάκι για σταθεροποίηση των χρωμάτων…

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κορδόνι και πάνω του δένουμε κόμπους. Υπάρχουν απίστευτα νήματα μεταξωτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά και το μακό είναι κατάλληλο ή διάφορα κουρελάκια, εξαρτάται τι ύφος θέλουμε να έχει το κόσμημά μας.

Αφού έχουν στεγνώσει τα λουλούδια, κάνεις μια τρύπα στο κέντρο και περνάς μια γράνα ώστε να στερεώσεις το λουλούδι σε κάποιον από τους κόμπους!
Με γειά σου!

Την Δήμητρα θα την βρεις να δημιουργεί στα:
Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί
Φυλασίων 15 Ανω Πετράλωνα Αθήνα.
Τηλ.: 6977420545 και 210 3479334.
http://www.petra-psalidi-xarti.gr/
info@petra-psalidi-xarti.gr


Αν είσαι δημιουργός και θέλεις και εσύ να μοιραστείς βήμα βήμα project για χειροποίητο δώρο, στείλε μας 6-8 φωτογραφίες, διάστασης 800×600 pixels, κείμενο με τις οδηγίες και τα στοιχεία σου στο info@ftiaxto.gr.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *