Τσάντα Graceful Kelly με μεταλλικό πλαίσιο

tsanta_me_metalliko_plaisioΕίμαι σίγουρη οτι πολλοί από εσάς όταν σκέφτονται ραπτική το μυαλό τους πηγαίνει αυτόματα στις τσάντες. Και αυτό γιατί οι τσάντες είναι από τα πιο εύκολα projects με τα οποία μπορεί να ξεκινήσει κάποιος αρχάριος να ράβει απολαμβάνοντας γρήγορα το πρώτο του δημιούργημα. Η συγκεκριμένη τσάντα που βρήκαμε στο αγαπημένο μας U-Handbag μας πηγαίνει μερικά βήματα παρακάτω από τη βασική tote bag. Με αυτό το project θα μάθεις πως να τοποθετείς μεταλλικό πλαίσιο σε τσάντα και πως να ράβεις με πατρόν στρογγυλού πάτου. Τι περιμένεις;

Όπως στα περισσότερα αγαπημένα μας site, έτσι και στο U-Handbag επιστρέφουμε συχνά για να δούμε τα δωρεάν καλούδια που προσφέρουν οι δημιουργοί τους. Φαντάσου τη χαρά μου όταν αναζητώντας ένα λίγο πιο πολύπλοκο σχέδιο τσάντας για να προτείνω στους αναγνώστες μας για τον μήνα ραπτικής έπεσα επάνω σε αυτό το δωρεάν project για την Graceful Kelly τσάντα!

Είναι το ιδανικό tutorial για να προχωρήσεις τις γνώσεις σου στο θέμα τσάντα.

Με λίγη υπομονή και τις φωτογραφικές οδηγίες της Lisa θα τα καταφέρεις μια χαρά.

Πριν ξεκινήσεις θα χρειαστεί να κατεβάσεις το δωρεάν tutorial για την Graceful Kelly bag σε μορφή pdf στον υπολογιστή σου. Μέσα σε αυτό το pdf θα βρεις όλες τις οδηγίες καθώς και το πατρόν για την τσάντα. Και μιας και είπα πατρόν, μια μικρή συμβουλή. Όταν φτιάχνεις μια τσάντα για πρώτη φορά αντέγραψε το πατρόν της σε χαρτόνι και κράτα και σημειώσεις επάνω του με μολύβι. Όταν τελειώσεις την τσάντα τράβα τη και μια φωτογραφία και κόλλησέ την επάνω στο πατρόν. Έτσι, μπορείς να φυλάξεις το πατρόν σου για να ξαναφτιάξεις την τσάντα γλιτώνοντας το χρονοβόρο κομμάτι της αντιγραφής του και θα δημιουργήσεις και ένα ωραίο αρχείο με τις τσάντες που έχεις φτιάξει.

Στο θέμα μας λοιπόν. Τα υλικά που θα χρειαστείς για την τσάντα είναι:

Σε πολλά από τα υλικά μέσα στο pdf θα βρείς links γιατί το U-Handbag έχει και μαγαζί που πουλάει υλικά για τσάντες. Πάτησε τους συνδέσμους για να τα δεις, ώστε να ξέρεις τι ακριβώς αναζητάς. Φυσικά μπορείς και να τα αγοράσεις απ’ ευθείας.

– Ύφασμα για το εξωτερικό της τσάντας
– Ύφασμα για το εσωτερικό (λεπτό σαν φόδρα)
– Το μεταλλικό πλαίσιο Grace Kelly (από το οποίο πήρε και το ονομά της η τσάντα)
– Τα ραπτικά σου (καρφίτσες, ψαλίδια, σίδερο, κιμωλία κτλ)
– Ραπτομηχανή
– Σιδερότυπη ενίσχυση για τσάντες
– Σιδερότυπη ενίσχυση fleece (βάτα)
– Κόλλα για ύφασμα
– Λάστιχο (περίπου 35εκ φάρδους 8εκ)
– Κλωστή ασορτί με το ύφασμα
– Λίγο κορδόνι

Για να σε βοηθήσουμε, όλο το θέμα με το να ράψεις τσάντα είναι να κόψεις σωστά τα κομμάτια που την αποτελούν. Προσοχή, στο πατρόν της Graceful Kelly bag τα πατρόν είναι φτιαγμένα με μισά κομμάτια τσάντας. Για να τα κόψεις σωστά διπλώνεις το ύφασμά σου στη μέση, σημαδεύεις με κιμωλία και κόβεις. Το επόμενο βήμα είναι να σιδερώσεις τις ενισχύσεις και μετά είσαι έτοιμος να συναρμολογήσεις. Το τελευταίο κομμάτι που αφορά και στην τοποθέτηση του μεταλλικού πλαισίου παρουσιάζεται αναλυτικά μέσα στις οδηγίες, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Τσάντα Graceful Kelly με μεταλλικό πλαίσιο”

  1. Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω αυτη την πλαστική ενίσχυση που έχουν τα τσαντάκια κλατσ? τα έχω δει στα μαγαζια και ψαχουλευοντας τα καταλαβα ότι έχουν μια πλαστική ενίσχυση η οποία είναι πολύ ευκαμπτη και στέκονται “στιτά”

    Ευχαριστώ

  2. Και νομίζω πως θα έχουμε ένα θεματάκι και με το μεταλλικό πλαίσιο! Ξέρει κανείς που μπορούμε να το βρούμε στην Αθήνα?? :-* ?

  3. Μου αρέσει πολύ η τσάντα αλλά πήγα σε μαγαζί με υλικά ραπτικής και δεν βρήκα Σιδερότυπη ενίσχυση fleece (βάτα). Μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια διεύθυνση προς τα δυτικά προάστια….? Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *