Simple Sewn Gifts

simple_sewn_gifts_introSimple Sewn Gifts, δηλαδή απλά ραμμένα δώρα. Τρείς λεξούλες που ακούγονται μαγικές στα αυτιά κάθε crafter που αγαπά τα χειροποίητα δώρα και τη ραπτική. Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι με όλα αυτά τα ωραία που γίνονται γύρω μας, αλλά οι γιορτές πλησιάζουν και δεν είμαστε για πολλά έξοδα. Αφορμή για να φτιάξουμε τα δικά μας δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και δεν υπάρχει καλύτερη έμπνευση από ένα καλογραμμένο βιβλίο όπως το Simple Sewn Gifts της Helen Philipps.

Το Simple Sewn Gifts περιλαμβάνει 25 γρήγορα και απλά projects που μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις για σένα και τους αγαπημένους σου. Είναι χωρισμένο σε 3 βασικές ενότητες. Projects για το σπίτι, τα Αγαπημένα και τα Γιορτινά. Έχει δηλαδή ιδέες για όλες τις περιπτώσεις.

Από τσάντες και παιδικά παιχνίδια, μέχρι διακοσμητικά σημαιάκια για το παιδικό δωμάτιο, χριστουγεννιάτικη μπότα και στολίδια έως παιχνίδια για τα αγαπημένα σου κατοικίδια!

Χαρακτηριστικό όλων των projects είναι τα κεντημένα στοιχεία. Εάν αγαπάς εκτός από τη ραπτική και το κέντημα, θα βρεις σε κάθε project και την πρόταση της Helen για να το διακοσμήσεις με κάποιο διακριτικό σχέδιο κεντήματος συνοδευόμενο φυσικά και από τις οδηγίες του. Εάν πάλι δεν είσαι πολύ φίλος του συγκεκριμένου στιλ και δεν το έχεις καθόλου με το κέντημα, μπορείς απλώς να αγνοήσεις τα διακοσμητικά και να ακολουθήσεις τις βασικές οδηγίες για να φτιάξεις το δώρο που έχεις επιλέξει. Από εκεί και μετά το πως θα το διακοσμήσεις εξαρτάται από τη δική σου διάθεση και έμπνευση.

simple_sewn_gifts

Στο τέλος του βιβλίου θα βρεις και παράρτημα με τα απαραίτητα σχέδια και πατρόν καθώς και λίστα με υλικά και οδηγίες για βασικές τεχνικές. Εάν είσαι τελείως αρχάριος δεν θα πρότεινα αυτό το βιβλίο για να σε καθοδηγήσει στο τι υλικά θα χρειαστείς και τις βασικές τεχνικές, όπως πως θα κάνεις απλικέ στο ύφασμά σου. Καλό θα ήταν να έχεις κάποια προηγούμενη εμπειρία σε υλικά ραπτικής ή κάποιο άλλο βιβλίο δίπλα σου για τις τεχνικές. Οι οδηγίες στο παράρτημα είναι λίγο περιληπτικές, αν και θα βρεις ενδιαφέρουσες εικονίτσες και οδηγίες για να κάνεις το φεστόνι (διακοσμητική βελονιά) ή να φτιάξεις ένα yoyo.

Κατά τα άλλα όμως, το Simple Sewn Gifts της Helen Philipps είναι ένα καλογραμμένο και καλόφωτογραφημένο (βασικό) βιβλίο με μπόλικες ιδέες για δώρα που μπορείς να ράψεις και να κεντήσεις και σε αισθητική που μας αρέσει πολύ!

Μπορείς να το αποκτήσεις από το μαγαζάκι μας στο Amazon της Αγγλίας εύκολα και γρήγορα!

amazon-buy

Βιβλία και Περιοδικά
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *