Κυματιστό στρίφωμα

scallop-hemΔεν βρήκα άλλο τρόπο να μεταφράσω το Scallop Hem, οπότε ας το πούμε κυματιστό στρίφωμα! Η Megan Neilsen μας δείχνει την τεχνική της για να προσθέσουμε κυματιστό στρίφωμα σε κοντό παντελονάκι αλλά νομίζω με τον ίδιο τρόπο μπορείς να το προσθέσεις όπου θέλεις.

Η Megan χρησιμοποιεί αυτοσχέδιο stencil από διάφανο αυτοκόλλητο (σαν αυτό που ντύναμε παλιά τα βιβλία μας, θα το βρεις σε βιβλιοπωλεία). Με την βοήθεια ενός ποτηριού λοιπόν σχεδιάζεις τα κύματα όπως σου αρέσουν και κόβεις το αυτοκόλλητο.

Διπλώνεις το τελείωμα του ρούχου σου ώστε οι καλές πλευρές να εφάπτονται και κολλάς το αυτοκόλλητο με τα κύματα να δείχνουν προς την δίπλωση. Ράβεις προσεκτικά γύρω γύρω από το stencil – όχι πάνω του και το αφαιρείς. Κόβεις προσεκτικά το ύφασμα που περισσεύει και ισιώνεις το δίπλωμα που είχες κάνει. Με υπομονή στρώνεις ένα ένα τα κύματα και σιδερώνεις καλά. Ράβεις το στρίφωμα και το ρούχο σου είναι έτοιμο!

Στο άρθρο της Megan θα βρεις αναλυτικές οδηγίες και βήμα βήμα φωτογραφίες. Και μιας και είσαι εκεί δες και το diymaternity.com, το site της Megan όπου θα βρεις ένα σωρό πατρόν για εγκυμονούσες.

scallop-hem-1

Τεχνικές

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.