Αποσπώμενος γιακάς

detchable-collarΑν είσαι έτοιμη/ος να περάσεις από τις ίσιες ραφές στις καμπυλωτές, σου έχουμε το κατάλληλο project. Η Stefanie από το A Common Thread σου δείχνει πως να φτιάξεις έναν αποσπώμενο γιακά ο οποίος μπορεί να μεταμορφώσει στο λεπτό οποιαδήποτε εμφάνισή σου.

Η αλήθεια είναι ότι μου θύμισε τα γιακαδάκια που φοράγαμε στο σχολείο (τότε με τις ποδιές!) αλλά πάνω στην Stefanie φαίνεται τόσο όμορφο. Στο άρθρο της Stefanie, πέρα από αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες θα βρεις και το πατρόν του γιακά.

Κόβεις 4 κομμάτια από το πατρόν στο ύφασμα της επιλογής σου και άλλα 2 σε βλιζελίνη (σιδερότυπη ενίσχυση). Σιδερώνεις τη βλιζελίνη στην ανάποδη πλευρά των 2 κομματιών (αυτά θα είναι και τα πάνω κομμάτια του γιακά). Ράψε τα 2 αυτά κομμάτια στην άκρη ώστε να σχηματίσουν έναν ολόκληρο γιακά. Κάνε το ίδιο και για τα άλλα 2 κομμάτια.

Καρφίτσωσε τα 2 κομμάτια του γιακά με τις ανάποδες πλευρές μαζί και ανάμεσά τους βάλε το κορδελάκι που θα χρησιμοποιείται για να δέσεις τον γιακά. Ράψε γύρω γύρω αφήνοντας ένα κομμάτι ανοιχτό για να μπορέσεις να αναποδογυρίσεις τον γιακά. Πριν το κάνεις αυτό, κάνε ανοίγματα με το ψαλίδι στο ύφασμα εκτός ραφής και σιδέρωσε την ραφή ανοικτή. Γύρισε τον γιακά και ράψε το άνοιγμα με κρυφή βελονιά. Σιδέρωσε πάλι και ο γιακάς σου είναι έτοιμος. Τώρα που ξέρεις τα βασικά μπορείς να πειραματιστείς και να φτιάξεις γιακάδες και σε άλλα σχήματα!

detchable-collar-1

Πριν φύγεις από το site της Stefanie, μην ξεχάσεις να δεις τα πανέμορφα κοσμήματα (και με βελονάκι) που φτιάχνει…

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *