Ξύλινα μολύβια με ντεκουπάζ

Μολύβια με decoupage

Το ξέρεις ότι μπορείς να αλλάξεις οποιοδήποτε αντικείμενο με την τεχνική της χαρτοπετσέτας; Εμείς δοκιμάζουμε να διακοσμήσουμε ξύλινα μολύβια με ντεκουπάζ με εντυπωσιακά αποτελέσματα…

Μολύβια με decoupage

Θα χρειαστείς: μερικά μολύβια, μια χαρτοπετσέτα, πινέλο και κόλλα decoupage, ένα μαλακό γυαλόχαρτο και μερικά μανταλάκια.

Δώρισε αυτά τα μολύβια με ντεκουπάζ σε αγαπημένα σου πρόσωπα!

Μολύβια με decoupage

Για αρχή, πέρνα το μολύβι με το γυαλόχαρτο για να του κάνεις λίγο άγρια επιφάνεια ώστε να κάτσει καλύτερα η κόλλα.

Μολύβια με decoupage

Κόψε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας αρκετό για να καλύψει το μολύβι σου και αφαίρεσε προσεκτικά τα 2 κάτω φύλλα, θέλεις μόνο το πάνω με το σχέδιο.

Μολύβια με decoupage

Χρησιμοποίησε το μανταλάκι για να δημιουργήσεις μια λαβή και να μην λερώσεις τα χέρια σου με κόλλα. Πέρνα το μολύβι με μια καλή στρώση κόλλας.

Μολύβια με decoupage

Τοποθέτησε προσεκτικά την χαρτοπετσέτα πάνω στο μολύβι και με το πινέλο άρχισε να την στρώνεις σιγά σιγά. Έχε στο πινέλο σου αρκετή κόλλα για να μην στεγνώσει και σου τραυματίσει την χαρτοπετσέτα.

Μολύβια με decoupage

Όταν κολλήσεις την χαρτοπετσέτα, στερέωσε τα μολύβια σου με μανταλάκια και άστα να στεγνώσουν για τουλάχιστον μια ώρα. Αν θέλεις, μετά την ώρα τα περνάς και με ένα βερνίκι decoupage.

Μολύβια με decoupage

Όταν στεγνώσουν καλά τα μολύβια με ντεκουπάζ μπορείς να τα ξύσεις και η χαρτοπετσέτα φεύγει μαζί με το ξύσμα.

Μολύβια με decoupage

Τα μολύβια με ντεκουπάζ είναι έτοιμα. Καλά γραψίματα!

Και εάν σου άρεσε αυτό το project και θέλεις να δοκιμάσεις και κάτι άλλο προτείνουμε να δεις και πως θα Αλλάξεις τα κάδρα σου με ντεκουπάζ!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

9 σχόλια στο άρθρο “Ξύλινα μολύβια με ντεκουπάζ”

  1. Πολύ ωραία και εύκολη κατασκευή! Να ρωτήσω, που βρίσκει κανείς τέτοια απλά μολύβια; Με γόμα και χωρίς μύτη είναι τα ιδανικά για κάθε είδους κατασκευή… Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  2. @euh κολλα decoupage σε καταστήματα με είδη hobby, αλλά όπως λέει η nikol παραπάνω γίνεται και με ατλακόλ που νομίζω βρίσκεις και στα βιβλιοπωλεία 😯

  3. Γεια σας κοριτσια….θα ηθελα ν μαθω που μπορω να βρω τν κολλα decoupage..εχω καποια υλικα απλα δν εχω τις απαραιτητες γνωσεις….δν ηξερα αυτη την κολλα κ τ υγρο γυαλι μ κατεστρεψε ζωγραφιες που θα χρησιμοποιουσα για σκουλαρικια…ευχαριστω

  4. Πελαγία, η χαρτοπετσέτα είναι πολύ λεπτή οπότε θα φαίνεται το χρώμα του μολυβιού.
    Nikol, υποθέτω πως ναι, μια δοκιμή θα μας πείσει!

  5. Τελεια ιδεα!!, θα ηθελα να κανω ομως μια ερώτηση, αθτη η τεχνικη μπορει να χρησιμοποιθεί σε όλα τα μολυβια ασχετου χρώματος ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *