Φτιάξε γλυφιτζούρια

lollipopsΔεν είχα ιδέα ότι είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις γλυφιτζούρια στο σπίτι! Ακολούθησε την συνταγή και τις βασικές οδηγίες και μοίρασε χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Α! και προσοχή με την λιωμένη ζάχαρη, καίει!

Η συγκεκριμένη συνταγή μαγειρεύεται στο φούρνο μικροκυμμάτων. Η λιωμένη ζάχαρη στερεοποιείται γρήγορα γι’ αυτό θα πρέπει να έχεις δίπλα σου ότι χρειάζεσαι πριν αρχίσεις το μαγείρεμα.

Πρώτα φτιάξε καλούπια. Σε ένα δίσκο άπλωσε άχνη ζάχαρη. Με ένα μικρό βαζάκι άφησε αποτυπώματα στην ζάχαρη στο μέγεθος που θέλεις τα γλυφιτζούρια. Τοποθέτησε τις βάσεις των γλυφιτζουριών ώστε οι άκρες τους να είναι μέσα στο αποτύπωμα που έφτιαξες.

Πάμε στο μαγείρεμα τώρα. Σε ένα πυρίμαχο μπωλ βάλε ένα φλυτζάνι ζάχαρι με μισό φλυτζάνι σιρόπι καλαμποκιού και ανακάτεψε καλά ώστε να μουσκέψει όλη η ζάχαρη. Κάλυψε το μπωλ με διάφανη μεμβράνη και βάλτο στο φούρνο μικροκυμμάτων για 3 λεπτά. Βγάλτο από το φούρνο (με γάντια), αφαίρεσε την μεμβράνη πολύ προσεχτικά (μην καείς!), ανακάτεψε και ξανακάλυψε με καινούργια μεμβράνη. Ξανά στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά. Τώρα μπορείς να προσθέσεις χρώμα ζαχαροπλαστικής και γεύσεις! Ανακάτεψε καλά.

Χωρίς να καθυστερείς άρχισε να γεμίζεις τα καλούπια σου, σιγουρεύοντας ότι οι βάσεις των γλυφιτζουριών είναι μέσα στα αποτυπώματα. Μόλις κρυώσουν, βγάλτα από το καλούπι, ξεσκόνισέ τα από την άχνη ζάχαρη και τα γλυφιτζούρια είναι έτοιμα!! Εύκολο;

lollipops-1

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

6 σχόλια στο άρθρο “Φτιάξε γλυφιτζούρια”

  1. Mπορει καποια να μας πει που βρηκε το σιροπι καλαμποκιου ?Σε σουπερ μαρκετ κοιταξα αλλα δεν
    το βρηκα.
    Ξυλακια για βασεις βρηκα στο σουπερ μαρκετ και πηρα ενα πακετο.

  2. [quote name=”chrysa”]koritsia to exw ftiaksei…i zaxari m omws prin valw to xrwma pire ena kafe skouro xrwma..etsi prepi na ginetai? k otan to evala sta kaloupia to xrwma eksakolouthei na ine kafe skouro..[/quote]
    μάλλον σου κάηκε λίγο η ζάχαρη, γι’αυτό πήρε αυτό το χρώμα. Βάλτο λιγότερη ώρα στον φούρνο ή σε χαμηλότερη θερμοκρασία

  3. koritsia to exw ftiaksei…i zaxari m omws prin valw to xrwma pire ena kafe skouro xrwma..etsi prepi na ginetai? k otan to evala sta kaloupia to xrwma eksakolouthei na ine kafe skouro..

  4. Κορίτσια πολύ ωραία ιδέα για τα παιδιά μου, αλλά που θα βρώ βάσεις γλυφιτζουριών; Και επίσης σιρόπι καλαμποκιού και χρώμα ζαχαροπλαστικής; που θα τα βρώ; Και δεν έχω και φούρνο μικροκυμάτων, υπάρχει λύση στον κανονικό φούρνο; Σας παρακαλώ πείτε μου, διότι θέλω πολύ να τα φτιάξω. Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *