Πώς να τρυπήσεις βότσαλα

Πως να τρυπήσεις βότσαλα

Και τώρα που γυρίσαμε από διακοπές τι θα κάνουμε με όλους αυτούς τους θησαυρούς που μαζέψαμε στην παραλία; Δες εδώ πώς να τρυπήσεις βότσαλα για να φτιάξεις τα δικά σου κρεμαστά.

Πως να τρυπήσεις βότσαλα

Θα χρειαστείς ένα τρυπάνι, ένα μπωλ, ένα κομμάτι ξύλο, νερό και βότσαλα. Αντί για μπωλ, εγώ χρησιμοποίησα ένα κουτάκι από αναψυκτικό για να μην με νοιάζει αν το τρυπήσω κατά λάθος.

Πως να τρυπήσεις βότσαλα

Βάλε μέσα στο μπωλ το κομμάτι ξύλο και πάνω του το βότσαλο. Βάλε νερό ώστε ίσα να καλυφθεί η πέτρα.

Πως να τρυπήσεις βότσαλα

Με το ένα χέρι κράτα σταθερό το βότσαλο και με το άλλο κράτα το τρυπάνι και κάνε την τρύπα. Θα καταλάβεις ότι έχεις ανοίξει την τρύπα όταν το τρυπάνι σου βρει το ξύλο – θα νιώσεις την αλλαγή στην αντίσταση, το ξύλο τρυπάει πολύ πιο εύκολα από την πέτρα. Προσοχή, μόνο η μύτη του τρυπανιού μπαίνει στο νερό. Μην βάλεις μέσα στο νερό κάποιο σημείο του τρυπανιού που έχει ρεύμα.

Καθώς κάνεις τις τρύπες κάνε συχνά διαλείμματα και άφηνε το τρυπάνι να κρυώσει ανάμεσα στα τρυπήματα.

Πως να τρυπήσεις βότσαλα

Καλό θα είναι να περάσεις με βερνίκι (και διάφανο μανώ νυχιών κάνει) τα βότσαλα για να γυαλίσουν. Μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς πως θα δέσεις τα βότσαλά σου.

Πως να τρυπήσεις βότσαλα

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

16 σχόλια στο άρθρο “Πώς να τρυπήσεις βότσαλα”

  1. Υπάρχουν τριπάνια τα λεγόμενα vidi που ειναι πολύ ισχυρα για παντός είδους τρυπημα αλλα και πάλι για την πέτρα χρειάζεται ψύξη (νερό) και κυρίως αργές στροφές. Να ξέρετε οτι όσο πιο σκληρο είναι το υλικό τόσο πιο αργές στροφές θέλει.

  2. Μηπως ξερει κανεις πως μπορουμε να γυαλισουμε αυτα τα βοτσαλα; Εννοω μονιμο γυαλισμα. Με υγρο γυαλι; με καποιο ειδικο βερνικι; Με τι…;
    Ευχαριστω πολυ!

  3. και σκεφτόμουν πως να τρυπήσω πετρούλες!!! @valia: το παρήγγηλες μέσω internet ή μπορω να το βρω σε κάποιο κατάστημα?

  4. Το τρυπάνι που χρησιμοποίησα εγώ είναι ένα dremel, είναι για κόσμημα κυρίως λόγω μεγέθους. Πιστεύω οποιοδήποτε τρυπάνι κάνει αλλά αν χρησιμοποιήσεις κάτι τύπου κλασσικό black & decker νομίζω θα είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις (λόγω όγκου) και δεν ξέρω αν παίρνει ανταλλακτικό με τόσο μικρή διάμετρο για την τρύπα που θέλεις. Πάντως τα δικά μου ανταλακτικά τα πήρα από χρωματοπωλείο, δεν είναι ειδικά για πέτρα

  5. το τρυπανι θα πρεπει να εχει ενα συγκεκριμενο μεγεθος ??υπαρχουν ειδικα για αυτην την δουλεια??

  6. @ftiaxtofan θεωρώ πως κάνουν όλα τα τρυπάνια αλλά για σιγουριά κάντο σιγά σιγά, αν δεις ότι ζεσταίνεται πολύ ή ζορίζεται άσο καλύτερα.

  7. mpravo vre Valia!pasxiza na vrw tropo na aksiopoihsw tosa votsala mias k eimai se diakopes poly kairo! ola ta trupania kanoun? giati exei o aderdos mou ena apo to IKEA kai den 8elw na tou to xalasw :roll::

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *