Κέντημα σε καπέλο φωτιστικού

DSC00153Η κ.Νανά μου έδωσε ένα κομμάτι από ένα τραπεζομάντηλο που είχε κεντήσει στο χέρι η μαμά της. Είπα να το συνδυάσω με το λευκό καπέλο που μου είχε δώσει μια άλλη φίλη πριν μερικές μέρες.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς ένα καπέλο φωτιστικού, ένα κομμάτι ύφασμα με κέντημα ή ενδιαφέρον μοτίβο, κόλλα decoupage, πινέλο και ψαλίδι.

Αν το ύφασμά σου έχει ξέφτια, αφαίρεσέ τα με το ψαλίδι. Αφαίρεσε επίσης τυχόν στρίφωμα που μπορεί να έχει.

Κάνε μερικές δοκιμές να δεις πως τυλίγεται το ύφασμα και που κάθεται το σχέδιο που σε ενδιαφέρει.

Αφού καταλήξεις, άπλωσε το ύφασμα σε μια προστατευμένη επιφάνεια (η κόλλα διαπερνά το ύφασμα) και πέρασε με το πινέλο άφθονη κόλλα. Έχε το καπέλο από πάνω ώστε να το ρολλάρεις σιγά σιγά όσο απλώνεις την κόλλα.

Όταν έχεις τυλίξει το καπέλο με το ύφασμα, κόψε ότι περισσεύει, αφήνοντας 1-2 εκατοστά ώστε να τα γυρίσεις στο εσωτερικό του καπέλου. Στερέωσε με πολλά μανταλάκια και άστο να στεγνώσει 1-2 ώρες.

Βγάλε τα μανταλάκια, όσο η κόλλα είναι ελαφρώς νωπή αλλά σταθερή για να μην σου κάνουν σημάδια στο ύφασμα. Με γεια!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

6 σχόλια στο άρθρο “Κέντημα σε καπέλο φωτιστικού”

  1. πολύ ωραίο! και μιας και με έχει πιάσει μια μανία μεταποίησης παλαιών αντικειμένων και επίπλων, είναι ότι πρέπει! 🙂

  2. Πολυ καλη ιδεα!
    ειχε και η μαμα μου τετοια σταμπαριστα σεμεν… 😉 …..χιχιχι! 🙂 μου βαζετε ιδεες κοριτσια…. 😈

  3. φοβερό!!!! μπράβο!!! 🙂 από το να αγοράζουμε από το σουηδικό μαγαζί, καλύτερα να το φτιάξουμε μόνοι μας!!!και να βάλουμε ότι σχέδιο θέλουμε….. 😀

  4. Πολύ καλή ιδέα.
    Κάποτε υπήρχαν και σταμπαρισμένα έτοιμα για κέντημα που προορίζονταν για καπέλο φωτιστικου (ίσως υπάρχουν ακόμη).
    Είχε πάρει η μητέρα μου ένα πριν κάτι χρόνια και ακομη δεν το έχει φτιάξει… ούτε και σκοπεύει μαλλον. Μόνο τις προάλλες που πήρα μπογιές για ύφασμα είπε μήπως το ζωγραφίσει αντί να το κεντήσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *