Βάψιμο καλαθιού

dip-basketsΗ Martha Stewart μας προτείνει μια έξυπνη και απλή διακοσμητική ιδέα για να βάψουμε ψάθινες τσάντες και καλάθια.

dip-baskets-1Μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη, βάλε μπόλικο χρώμα λατέξ και βούτα σιγά σιγά την ψάθα σου.
Το χρώμα θα περάσει μέσα από τα κενά της ψάθας και θα βάψει και το εσωτερικό του.

Αν δεν έχεις αρκετή μπογιά για να φτάσει στο ύψος που θέλεις, χρησιμοποίησε ένα σφουγγαράκι για να βάψεις μέχρι εκεί που θέλεις. Μην ξεχάσεις να φορέσεις γάντια αν χρησιμοποιήσεις το σφουγγάρι.

Μόλις τελειώσεις άπλωσε την ψάθα σου για να στεγνώσει και βάλε και μια εφημερίδα από κάτω μήπως στάξει.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Βάψιμο καλαθιού”

  1. καλησπέρα σας,
    θα ήθελα ζωγραφίσω ένα ψάθινο καπέλο. μπορείτε να μου πείτε με τι μπογιά, τι υλικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσω? και πόσο εύκολο είναι καθώς η ψάθα από την φύση της είναι ένα υλικό σκληρό και δύσκολο θα έλεγα!
    σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  2. Καλησπέρα. Θέλω να βάψω ένα ψάθινο καπέλο γιατί ήταν βαμμένο εξαρχής με χρώμα και έχει ξεθωριάσει. Τι είναι το χρώμα latex; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *