Χρήσιμες θήκες από παλιά τζήν

denim_binsΜιας και η εποχή που κάνουμε το ξεκαθάρισμα στις ντουλάπες μας πλησιάζει και όλο και κάποιο ρουχαλάκι θα βρεις σε αυτές που δεν σου κάνει ή δεν σου αρέσει πια, είπαμε να σου προτείνουμε αυτή την πολύ ωραία ιδέα που βρήκαμε στο Craftzine για να φτιάξεις χρήσιμες θήκες για περιοδικά ή τα υλικά σου από παλιά τζην. Έτσι και τις ικανότητές σου στη ραπτική θα προχωρήσεις και θα ανακυκλώσεις και τα παλιά σου παντελόνια! Δες πως γίνονται!

Εάν είσαι πολύ αρχάριος, δηλ. αυτό είναι ένα από τα πρώτα σου projects ραπτικής προτείνουμε να κάνεις λίγο υπομονή ακόμη μέχρι να εξοικιωθείς με τα βασικά πριν επιχειρήσεις να δουλέψεις με τζην και γεμίσματα και φοδραρίσματα.

Για να φτιάξεις αυτές τις πολύ χρήσιμες θήκες που προτείνει το Craftzine και η Betz White θα χρειαστείς:

– Παλιά τζην (εάν βρεις και διαφορετικά μεγέθη μπορείς να κάνεις σετ όπως στη φωτογραφία του άρθρου)
– 1/2 μέτρο ύφασμα για το φοδράρισμα (κατά προτίμηση λεπτό βαμβακερό)
– Γέμισμα που χρησιμοποιούμε στο quilting
– Rick rack ή άλλο διακοσμητικό για το τελείωμα του φοδραρίσματος σου
– Ραπτομηχανή με βελόνα για ύφασμα τζην
– Υλικά ραπτικής (ψαλίδι, κλωστές, καρφίτσες, χάρακες κτλ.)

Όταν έχεις όλα σου τα υλικά μπορείς να ξεκινήσεις ακολουθώντας πιστά της οδηγίες του άρθρου στο Craftzine, καθώς και τις πολύ λεπτομερείς φωτογραφίες!

Με λίγη υπομονή θα έχεις έτοιμες τις θήκες σου πολύ γρήγορα!

Τοποθέτησέ τις στο γραφείο ή και στο σαλόνι σου και γέμισέ τις με τα craftoπεριοδικά σου, τα υλικά για τις χειροτεχνίες σου ή ότι άλλο θέλεις!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Χρήσιμες θήκες από παλιά τζήν”

  1. Πολυ ωραια ολα αυτα αλλα εγω θελω να φτιαξω μια θηκη για τους χαρακες μου για να την παιρνω στο σχολειο αυτες οι πλαστικες ειναι πολυ εκνευρηστηκες

    Θα μου δωσετε παρακαλω μια δημιουργηκη απαντηση
    Πολλα φιλλακια Ιωαννα… 😆

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *