Επένδυση για το πασχαλινό καλάθι

Η Μ. Τρίτη και η Μ. Πέμπτη είναι οι ημέρες που παραδοσιακά βάφουμε στη χώρα μας τα πασχαλινά αυγά. Που μπορούμε όμως να τα στολίσουμε; Σίγουρα κάπου στο σπίτι σου υπάρχει κάποιο καλάθι. Αντί, λοιπόν, φέτος να βάλεις τα αυγά σου μέσα σε αυτό τυλίγοντάς το με απλές χαρτοπετσέτες βρήκαμε ένα tutorial στο deliacreates.blogspot.com για να ράψεις τη δική σου επένδυση για το καλάθι σου από ύφασμα στα χρώματα που σου αρέσουν.

Θα χρειαστείς ένα καλάθι, βαμβακερό ύφασμα σε ανοιξιάτικα χρώματα, ψαλίδι για ύφασμα και χάρακες, μεζούρα, καρφίτσες, παραμάνα, κλωστή και ραπτομηχανή.

Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις φωτο-οδηγίες του deliacreates.blogspot.com

Το κομμάτι που θέλει λίγο παραπάνω προσοχή είναι το μέτρημα του καλαθιού. Θα χρειαστείς τα ακριβή μέτρα για να εφαρμόζει η θήκη σου σωστά! Μην ξεχνάς οτι οι διαστάσεις στο άρθρο είναι σε ίντσες και θέλουν μετατροπή σε εκατοστά!

Όταν ολοκληρώσεις την θήκη του καλαθιού σου πάρε και μερικά διακοσμητικά “χόρτα” για να στολίσεις το καλάθι σου και βάλε μέσα τα αυγά σου όταν αυτά θα έχουν στεγνώσει τελείως από τη βαφή. Με αυτό το καλάθι μπορείς να στολίσεις το γιορτινό τραπέζι του Μ. Σαββάτου ή της Κυριακής του Πάσχα και να μοιράσεις εύκολα τα αυγά στους καλεσμένους για το παραδοσικό τσούγκρισμα.

Όταν με το καλό περάσει το Πάσχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καλάθι για να σερβίρεις ψωμί, κριτσίνια ή φρυγανιές κτλ. Και το καλύτερο είναι οτι μπορείς να φτιάξεις διάφορα σε διαφορετικά χρώματα για κάθε εποχή!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επένδυση για το πασχαλινό καλάθι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *