Marie Claire Idees

marie claire idees

Σε μια πρόσφατη βόλτα στο περίπτερο της γειτονιάς μου βρήκα ένα περιοδικό για το οποίο είχα ακούσει πολλά, αλλά δεν είχε τύχει ποτέ να πιάσω στα χέρια μου. Είναι γεγονός οτι πολλές από τις crafters που έχουμε συναντήσει κατά καιρούς συστήνουν ανεπιφύλακτα το Marie Claire Idees. Πρόκειται για ένα περιοδικό, αδερφάκι του γνωστού γυναικείου Marie Claire, το οποίο καταπιάνεται κυρίως με ιδέες για χειροποίητες δημιουργίες και τρόπους διακόσμησης του σπιτιού!

Εάν είσαι από τα κορίτσια που μεγάλωσαν με γαλλικά και πιάνο, τότε το Marie Claire Idees σίγουρα θα σε ταξιδέψει στον μαγικό του κόσμο με πολύ προχωρημένες και σικάτες προτάσεις για να αλλάξεις τα έπιπλα στο σπίτι σου, να φτιάξεις απλά κοσμήματα με χάντρες, να μαγειρέψεις για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να δημιουργήσεις για τα κατοικίδιά σου, τα παιδιά και φυσικά τον εαυτό σου. Όλα αυτά αμπαλαρισμένα με πανέμορφες εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και καινούργια υλικά που εμείς εδώ θα κάνουμε καιρό να δούμε!

Το μόνο του κακό; Είναι στα γαλλικά! Εάν δεν γνωρίζεις καθόλου τη γλώσσα είναι λίγο δύσκολο να ακολουθήσεις τις οδηγίες για τις διάφορες κατασκευές. Μπορείς όμως παρόλ’ αυτά να το ξεφυλλίσεις και να χαζέψεις τις πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες του και να πάρεις έμπνευση για τις δικές σου χειροποίητες δημιουργίες. Μην αφήσεις τη γλώσσα να είναι εμπόδιο! Άλλωστε, μπορείς πάντα να επιστρατεύσεις κάποια φίλη ή φίλο που να κατέχει τη γλώσσα για να σου μεταφράσει τουλάχιστον τα κομμάτια με τις οδηγίες που σε ενδιαφέρουν!

marie_claire_idees

Το Marie Claire Idees είναι διμηνιαίο και μπορείς να το βρεις στην Ελλάδα σε επιλεγμένα περίπτερα και βιβλιοπωλεία που φέρνουν ξένο τύπο. Όπως με όλα τα ξενόγλωσσα περιοδικά που σου προτείνουμε κατά καιρούς, θα χρειαστεί να το ψάξεις λιγάκι ή και να το παραγγείλεις να σου το φέρνουν. Εναλλακτικά, μπορείς να το παραγγείλεις online.

Εάν θέλεις μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το περιοδικό και τα διάφορα projects που παρουσιάζονται σε αυτό από το site του Marie Claire Idees. Στο www.marieclaireidees.com έχει και λεπτομέρειες για να γίνεις συνδρομητής, αν και δεν γνωρίζω εάν αυτό ισχύει για την Ελλάδα.

Βιβλία και Περιοδικά
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Marie Claire Idees”

  1. Το αγοράζω εδώ και πολλά χρόνια αν και δεν ξέρω Γαλλικά. Είναι πολύ καλό αν και τα τελευταία δυο χρόνια που έγινε διμηνιαίο έχει αυξήσει τις διαφημίσεις και τα άσχετα με χειροτεχνίες θέματα. Έχει πράγματι ωραίες χειροτεχνίες από διάφορες τεχνικές και καταπληκτικές φωτογραφίες.Το πολύ θετικό του είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει περίπου την ίδια χαμηλή τιμή από τα 4 ευρώ έφτασε λίγο πάνω από τα 5 ενώ όλα τα άλλα είναι πανάκριβα.

  2. Το αγοράζω εδώ και πολλά χρόνια αν και δεν ξέρω Γαλλικά. Είναι πολύ καλό αν και τα τελευταία δυο χρόνια που έγινε διμηνιαίο έχει αυξήσει τις διαφημίσεις και τα άσχετα με χειροτεχνίες θέματα. Έχει πράγματι ωραίες χειροτεχνίες από διάφορες τεχνικές και καταπληκτικές φωτογραφίες.Το πολύ θετικό του είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει περίπου την ίδια χαμηλή τιμή από τα 4 ευρώ έφτασε λίγο πάνω από τα 5 ενώ όλα τα άλλα είναι πανάκριβα.

  3. ax koritsia distixws ta magazia pou poteinetai den exoun website gia online agores.kai distixws stin xio den iparxei plithwra nimatwn.kanena site exete na mou proteinetai??

  4. είναι απλά απίθανο!!! Αν και τα γαλλικά μου είναι λίγο φτωχά, προτιμώ να προμηθεύομαι αυτό το περιοδικό , που θεωρώ αυθεντικό, παρά να βλέπω φτωχές αναπαραγωγές στις καταχωρήσεις ελληνικών περιοδικών που, κατά τ¨΄αλλα τίποτε δεν έχουν να προσφέρουν!!!

  5. κοριτσια εγω το αγοραζω χρονια τωρα και ειναιπραγματικα πολυ καλο! Το πιο super ομως ειναι ο Ιταλικο “Creare” που εχει φοβερα πραγματα. Πολλα ελληνικα περιοδικα “τετοιου τυπου” κανουν αναπαραγωγη τις καταχωρησεις του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *