Γάντι κουζίνας από παλιά πουλόβερ

glovesΣτο σημερινό επεισόδιο των Νηστικών Πρακτόρων φτιάχνουμε μάλλινα γάντια κουζίνας… όχι όμως, δεν τα πλέκουμε με τα χεράκια μας. Ψάχνουμε στην ντουλάπα μας και βρίσκουμε παλιά πουλόβερ που δεν μας κάνουν πια και φτιάχνουμε από αυτά πρωτότυπα γάντια κουζίνας στα χρώματα που μας αρέσουν! Έτσι, όχι μόνο φτιάχνουμε μόνοι μας κάτι πολύ χρήσιμο για την κουζίνα μας, αλλά ανακυκλώνουμε και τα παλιά μας ρούχα!

Εάν τα πουλόβερ που θα διαλέξεις να ανκυκλώσεις έχουν αραιή πλέξη, μπορείς να τα βάλεις στο πλυντήριο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία με λίγο απορρυπαντικό μέχρι να μπουν και να μεταμορφωθούν σε ένα είδος τσόχας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει το πουλόβερ να είναι από αγνό μαλλί και όχι από συνθετικά υλικά. Γενικά, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να φτιάξεις γάντι κουζίνας από κάποιο συνθετικό πουλόβερ που μπορεί να είναι έφλεκτο!

Η συνέχεια είναι απλή. Χρειάζεσαι ένα απλό πατρόν για το γάντι, ένα καλό ψαλίδι και βελόνα και κλωστή για να το συναρμολογήσεις. Και πριν σε λούσει κρύος ιδρώτας με τη σκέψη οτι θα πρέπει να ράψεις μην ανησυχείς. Αρκούν μερικές εύκολες βελονιές και το γάντι σου είναι έτοιμο.

Σε περίπτωση που δεν θέλεις να φτιάξεις μόνη σου το πατρόν για το γάντι, μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου και να τυπώσεις το δικό μας πατρόν από εδώ!

Καλή επιτυχία

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *