Διακοσμητικές γιρλάντες για το πάρτυ σου

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς είναι πλέον προ των πυλών και είμαστε σίγουρες οτι όλο και κάποιο παρτάκι προετοιμάζεται. Μια πρωτότυπη και εύκολη ιδέα για να διακοσμήσεις το πάρτυ σου χωρίς πολλά πολλά έξοδα, αλλά και με την τσαχπινιά του χειροποίητου, είναι αυτές οι χρωματιστές γιρλάντες από χαρτί που βρήκαμε στο blog Barakahlifehandmade! Τι περιμένεις; Πάρε χαρτί και ψαλίδι, επιστράτευσε μικρούς και μεγάλους βοηθούς και ξεκίνα!

Το ωραίο με αυτές τις γιρλάντες, εκτός από το οτι μπορείς να τις φτιάξεις για κάθε πάρτυ (όχι μόνο αποκριάτικο), είναι οτι μπορείς να φτιάξεις μπόλικες γρήγορα και να γεμίσεις με αυτές τον χώρο σου. Επίσης ανάλογα με το χαρτί από το οποίο θα επιλέξεις να τις φτιάξεις, μπορείς να δώσεις και άλλο στιλ στο πάρτυ σου. Π.χ. αν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο για τον γάμο σου μπορείς να ξοδέψεις λίγο παραπάνω για να πάρεις καλά χαρτιά σε σχέδια που σου αρέσουν.

Για την περίσταση, δηλ. το αποκριατικό σου πάρτυ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και σελίδες από περιοδικά.

Λοιπόν, αυτό που θα χρειαστείς εκτός από το χαρτί είναι ένα ψαλίδι (ή περισσότερα εάν σε βοηθήσουν και φίλοι ή παιδιά) και συρραπτικό για να κάνεις τη δουλειά σου πιο γρήγορα. Κόβεις από τα χαρτιά σου λωρίδες σε πλάτος και μήκος ανάλογο με το πόσο μεγάλοι θέλεις να είναι οι “κρίκοι” της αλυσίδας/ γιρλάντας σου. Κάνε 1-2 πρόβες με τα χαρτιά σου για να δεις τι σου κάθεται καλύτερα στο μάτι. Όσο πιο μεγάλες επιφάνειες θέλεις να διακοσμήσεις με τις γιρλάντες προτείνουμε τόσο πιο μεγάλοι να είναι και οι κρίκοι σου.

Ε νομίζω οτι δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα… Κόβεις τις λωρίδες σου σε ίσα μήκη και πλάτη και μετά αρχίσεις τη συναρμολόγηση πιάνοντας τον κάθε κρίκο μέσα στον άλλο με τη βοήθεια του συρραπτικού. Για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα προτείνουμε το χαρτί που θα χρησιμοποιήσεις να είναι διπλής όψης, δηλ. να έχει κάποιο σχέδιο και από τις δύο πλευρές, γιατί αλλιώς μπορεί να φαίνεται άχαρο.

Εάν μάλιστα χρησιμοποιήσεις και σελίδες από παλιά περιοδικά μπορείς στο τέλος του πάρτυ να μαζέψεις όλες τις γιρλάντες σου και να τις ανακυκλώσεις στον ειδικό κάδο.

Εμείς ευχόμαστε καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία στο πάρτυ!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *