Τεχνική etching ή θάμπωμα του γυαλιού

etching_introΣε αυτό το επεισόδιο των Νηστικών Πρακτόρων σου δείχνουμε μια εύκολη τεχνική διάβρωσης του γυαλιού με κρέμα, γνωστή στα αγγλικά ως etching. Με αυτήν σου δείχνουμε πως μπορείς να διακοσμήσεις γυάλινα αντικείμενα και να φτιάξεις ποτήρια και κηροπήγια για το τραπέζι του Αγ. Βαλεντίνου ή ακόμα πως μπορείς να διακοσμήσεις με γράμματα βαζάκια που χρησιμοποιείς για τον καφέ, τη ζάχαρη ή το τσάι σου!

Την κρέμα αυτή θα τη βρεις σε καταστήματα με είδη hobby! Μην ξεχάσεις να διαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν την χρησιμοποιήσεις, να φορέσεις γάντια και να δουλέψεις σε καλά αεριζόμενο χώρο! Προσοχή και στο ξέβγαλμα!


Σχέδια για να διακοσμήσεις τα γυάλινα σου αντικείμενα μπορείς να βρεις στο internet ή να τα σχεδιάσεις μόνος/η σου. Μπορείς όμως εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποια από τα δικά μας σχέδια που έχουμε ανεβάσει για σένα εδώ!

etching.pdf

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τεχνική etching ή θάμπωμα του γυαλιού”

  1. Καλησπέρα! Μένω Θεσσαλονίκη. Πήγα στα Art & Hooby και ζήτησα τη πάστα που αναφέρετε πιο πάνω. Μου έδωσαν μια πολύ υγρή της σειράς «Gallery Glass» η οποία δεν θόλωσε ούτε κατά διάνοια το ποτήρι.
    Που μπορώ να βρω μια σαν τη δική σας στη Θεσσαλονίκη?
    Ευχαριστώ!