Πατρόν για αποκριάτικες μάσκες

mask_apokriesΈνα από τα πρώτα πράγματα με τα οποία πρέπει να ξεκινήσεις για να μπεις στο αποκριάτικο κλίμα είναι να φτιάξεις τη δική σου μάσκα! Αυτό είναι και ένα project που μπορείς εύκολα να κάνεις και με τα πιτσιρίκια σου, ανήψια σου, παιδιά φίλων κτλ. Ιδέες υπάρχουν χιλιάδες… τι γίνεται όμως με το βασικό σχέδιο; Που θα το βρεις; Εμείς φροντίσαμε και σου βρήκαμε δύο βασικά πατρόν για μάσκες για να σε βοηθήσουμε! Εμπρός λοιπόν! Τι περιμένεις;

Σε ένα μεγάλο τραπέζι μάζεψε τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις την πρώτη μάσκα του 2011!

Τα βασικά είναι χαρτόνι για τον σκελετό της μάσκας, λίγο μαλακό λάστιχο, ψαλίδι, κόλλα και κάτι για να κάνεις τρύπες να περάσεις το λάστιχο στη μάσκα (π.χ. διακορευτή).

Ξεκίνα επιλέγοντας το πατρόν που θέλεις να χρησιμοποιήσεις:

Το πρώτο το βρήκαμε στο About.com στην ενότητα Family Crafts και μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ

και το δεύτερο το βρήκαμε στο blog House of Stir Fry και μπορείς αντίστοιχα να το κατεβάσεις από εδώ!

Τύπωσέ το και αντίγραψέ το σε μαλακό χαρτόνι και κόψε το. Πριν κόψεις τα μάτια δοκίμασέ την μάσκα στο πρόσωπο να δεις εάν οι θέσεις για τα μάτια είναι τοποθετημένες σωστά.

Στη συνέχεια γέμισε το τραπέζι σου με όλα τα υλικά που μπορείς να φανταστείς οτι μπορεί να διακοσμήσουν τη μάσκα σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα βασικό concept στο μυαλό σου… π.χ. μια συγκεκριμένη στολή ή για ποιόν είναι αυτή η μάσκα (μικρό ή μεγάλο, άντρα ή γυναίκα).

Φέρε στο τραπέζι λοιπόν χρώματα, μαρκαδόρους, φτερά, στρας, χρωματιστά χαρτιά, υφάσματα, κορδέλες, πούλιες, χάντρες, χρυσόσκονες, κλωστές, δαντέλες και όλων των ειδών τα διακοσμητικά που μπορείς να σκεφτείς!

Άρχισε να δημιουργείς!

Άντε και καλές απόκριες!!!

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!