Κέντημα σε φύλλα

embroidery_folliage_introΝα και μια ιδέα για διακόσμηση Αγ. Βαλεντίνου που ξεφεύγει από τα τετριμμένα! Η Camilla του Family Chic μας δίνει την ιδέα φέτος αντί για λουλούδια να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με φύλλα που θα έχουμε κεντήσει μόνοι μας. Ναι, ναι! Καλά διάβασες… φύλλα κεντημένα! Πως ακριβώς θα το κάνουμε αυτό; Δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο της Camilla με όλες τις λεπτομέρειες.

Κατ’ αρχάς θα χρειαστείς φύλλωμα που χρησιμοποιείται συνήθως σε γέμισμα ανθοδέσμης. Είτε μπορείς να το αγοράσεις από κάποιο ανθοπωλείο ή εάν έχεις κάποια γλάστρα στη βεράντα ή φυτό στον κήπο σου μπορείς να επιλέξεις μίσχους με φύλλα από εκεί. Το μόνο που χρειάζεται να έχεις κατά νου είναι οτι το φύλλο πρέπει να είναι αρκετά σκληρό. Εάν είναι πολύ λεπτό και εύθραυστο θα σχίζεται και δεν θα μπορείς να το κεντήσεις.

embroidery_folliage
Στη συνέχεια σχεδιάζεις επάνω στα φύλλα που θέλεις να διακοσμήσεις το σχέδιο που θα ακολουθήσεις με ένα μαρκαδοράκι ώστε να βλέπεις τι κάνεις. Διαλέγεις βελόνα και κλωστή και αρχίζεις να γεμίζεις το σχεδιό σου με τις αντίστοιχες βελονιές. H Camilla διάλεξε να γράψει τη λέξη LOVE (ένα γράμμα σε κάθε φύλλο) και να βάλει τη σύνθεση σε ένα βάζο με νερό για να διατηρηθεί. Για να φαίνονται τα γράμματα χρησιμοποίησε κόκκινο νήμα κεντήματος και πισωβελονιά για να έχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Μια συμβουλή που μοιράστηκε μαζί μας είναι οτι καλό είναι να κεντήσεις τα φύλλα σου μπροστά σε κάποιο παράθυρο ή φως για να έχεις κόντρα φως και να βλέπεις που πρέπει να τρυπήσεις το φύλλο από την πίσω πλευρά.

Αυτό είναι όλο. Δεν είναι πολύ πρωτότυπη ιδέα;

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

2 σχόλια στο άρθρο “Κέντημα σε φύλλα”

  1. 😉 Τέλειο, πολύ καλό. Εχουμε επετειο σε λίγες ημέρες και αυριο θα κατεβω στο χωριο…θα βρω τέτοια φύλλα και θα το κανω!