Κουβερτάκι – μαξιλάρι με πάτσγουορκ

Η αλήθεια είναι οτι η νέα χρονιά μπήκε με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερη ιδέα από το χουχούλιασμα στον καναπέ με ένα φλυτζάνι τσάι, παρέα με την αγαπημένη μας κουβερτούλα που όμως θα την έχουμε φτιάξει εμείς με τα χεράκια μας! Και ω τι χαρά όταν το ίδιο κουβερτάκι όταν δεν το χρησιμοποιούμε διπλώνεται όμορφα σε μαξιλαράκι! Σε πείσαμε; Δες τις οδηγίες για να την φτιάξεις στο Purl Bee!

Εάν δεν έχεις καθόλου πείρα στο θέμα patchwork μην ανησυχείς καθόλου! Αυτή η κουβερτούλα είναι το ιδανικό project για να ξεκινήσεις σαν αρχάριος και με τη βοήθεια των πολύ λεπτομερών οδηγιών της Mary Flanagan του Purl Bee δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Οι φωτογραφίες τα λένε όλα!

Αυτό που θα χρειαστεί να προσέξεις είναι η επιλογή του υφάσματος. Η συγκεκριμένη κουβερτούλα είναι φτιαγμένη από μάλλινο ύφασμα που έχει γίνει σαν τσόχα… μπορείς να βρεις πολλές επιλογές στο εμπόριο, φτάνει να μην είναι χοντρό το ύφασμα που θα διαλέξεις και να είναι όλα σου τα κομμάτια στο ίδιο πάχος.

Τώρα τι σχέδια και χρώματα υφάσματα θα επιλέξεις είναι στο δικό σου γούστο να το αποφασίσεις. Κάποιοι προτιμούν την ομοιομορφία στις αποχρώσεις, κάποιοι τις μεγάλες αντιθέσεις στα patchwork… Εσύ αποφασίζεις!

Αφού κόψεις τα κομμάτια σου και τα συναρμολογήσεις, όπως λένε οι οδηγίες θα χρειαστεί να μάθεις πως να μεταμορφώνεις και την κουβερτούλα σου σε μαξιλαράκι! Μην ανησυχείς όμως! Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες ακόμα και για αυτό!

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλά χουχουλιάσματα!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *