Ανανέωση καρέκλας

Αυτό το project είναι περισσότερο για να σου δώσει έμπνευση, παρά ακριβείς οδηγίες για το πως μπορείς να ανανεώσεις διάφορα παλιά έπιπλα που μπορεί να συναντήσεις στα σκουπίδια… Η Kelsey που έχει το blog Tattered and Inked είναι μεγάλη fan των παλιών επίπλων που βρίσκει στο δρόμο και με μεράκι και σχετικά λίγη δουλειά τα μεταμορφώνει σε κουκλίστικα κομμάτια. Δες τι έκανε με αυτή την παλιά καρέκλα και πάρε έμπνευση για να κάνεις κι εσύ το ίδιο!

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση για να ανανεώσεις μια καρέκλα όπως αυτή. Το μόνο που καλό είναι να έχεις είναι τα σωστά υλικά και λίγη φαντασία  για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις τον θησαυρό μέσα στα σκουπίδια. Σίγουρα κάποια κομμάτια που θα βρεις πεταμένα ίσως είναι τόσο χαλασμένα που να μην αξίζει καν τον κόπο… ή να μην μπορείς να τα επισκευάσεις μόνη σου, αλλά να χρειάζεται η βοήθεια κάποιου ειδικού.

Η συγκεκριμένη καρέκλα εκτός από το ξεθωριασμένο χρώμα και την άθλια ταπετσαρία στο κάθισμα ήταν σε καλή κατάσταση. Γι’ αυτό και τα μόνα πράγματα που χρειάστηκε να κάνει η Kelsey του Tattered and Inked ήταν να την καθαρίσει καλά, να ξύσει το προηγούμενο χρώμα και να περάσει δυό χεράκια μπογιά από το αγαπημένο της χρώμα. Μάλιστα για να τονίσει το οτι η καρέκλα είναι σε παλιό στιλ πέρασε από επάνω και μια στρώση από ένα ειδικό χρώμα που δίνει την αίσθηση της αντίκας, της παλαίωσης.

Στη συνέχεια διάλεξε ένα ύφασμα για να επενδύσει το κάθισμα και φαντάζομαι οτι για να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη το τέντωσε και το εφάρμοσε στο κάθισμα με τη βοήθεια του ειδικού συρραπτικού εργαλείου για τα υφάσματα ταπετσαρίας. Μετά το κόλλησε πίσω στη θέση του με ειδική κόλλα.

Εάν όλα αυτά σου φαίνονται βουνό μπορείς να επισκεφτείς το χρωματοπωλείο της γειτονιάς σου και να ρωτήσεις ακριβώς για τα υλικά που θα χρειαστείς για να ανανεώσεις κάποιο παλιό σου έπιπλο. Σίγουρα θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις σωστές αγορές.

Και μην ξεχνάς να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά όταν περνάς από τις γειτονιές… πάντα στα σκουπίδια κρύβονται πολλοί θησαυροί!

Καλή ανανέωση επίπλων!

Κράτα το

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Ανανέωση καρέκλας”

  1. Παιδιά, χρειάζομαι κάποια βοήθεια γιανα επισκευάσω ενα παιδικό ψαθινο καρεκλάκι. Εχει χαλάσει η ψαθα. Ή την πλεκω (που βρίσκω τέτοιο υλικό; να βάλω σκόινί, να κάνω σκοινί απο υφάσματα;) Η κανω μια κατασκευή με σανιδάκι κ μαξιλάρι όπως το παρόν πρότζεκτ;;;
    Σας παρακαλω, οποιαδήποτε πρόταση, ιδέα, σκέψη, παρατήρηση. Ειναι παιδικό καρεκλάκι, δεν αξίζει να το παω σε επαγγελματία, αλλα μας εχει βολεψει πολύ και το αγαπήσαμε…

  2. Μαρία μην πανικοβάλεσαι! αυτό που είπε η Ελίνα παραπάνω, ότι δηλαδή, καλύτερα να βρείς το χρωματοπωλείο της γειτονιάς σου και να πεις στον άνθρωπο εκεί τι θές να κάνεις, θα σε καθοδηγήσει αυτός! άλλωστε είναι η δουλειά τους να ξέρουν τι ακριβώς πάει και που! ρωτώντας θα τα βρείς! ακόμα και σε μεγαλύτερα καταστήματα αν πάς, πιάσε έναν υπάλληλο και ρώτα, και μην τον αφήσεις να φύγει, αν δεν σου απαντήσει όλες τις ερωτήσεις!!! :-)))

  3. Τα βλέπω αυτά στα μπλογκ και τα ζηλεύω, αλλά δεν ξερω πως να τα κανω.. να βαλω την λαδομπογια απευθειας πανω στο παλιο βερνικωμενο επιπλο; Μηπως αλλο ειδος μπογιας; Να το ξυσω; Πως; Αν ειναι σκαλιστω οπως εδω δεν θα ξυστει καλα…
    Ξέρει κανεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *