Χριστούγεννα με feltoμπάλες

xmas_felt_decorΚάνοντας την καθιερωμένη πλέον βόλτα μου στο internet για έμπνευση και χειροποίητες ιδέες έπεσα σήμερα σε δύο άρθρα για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κοινό παρανομαστή το ίδιο υλικό: μπάλες από felt. Τόσο η Jordan Ferney του Oh Happy Day, όσο και η ομάδα του Pickles μας δίνουν δύο ιδέες για το πως μπορούμε να βάλουμε τα χριστούγεννα στο σπίτι μας χρησιμοποιώντας πολύχρωμα μπαλάκια από felt!

Η αφορμή για αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον για τις μπάλες από felt δόθηκε καθώς φαίνεται από το κατάστημα Anthropologie (εάν δεν το γνωρίζετε προτείνω να το μάθετε) το οποίο αυτές τις ημέρες διαθέτει προς πώληση μια γιρλάντα από μπάλες felt, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα είναι υπέροχη, αλλά λίγο τσιμπημένη στην τιμή.

Έτσι οι crafters του εξωτερικού αποφάσισαν να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από felt!

Πρώτη η Jordan Ferney μας δείχνει στο blog της πως πολύ εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς τη δική μας γιρλάντα από μπάλες felt. Εάν ξέρουμε την τεχνική μπορούμε να φτιάξουμε τα μπαλάκια μόνοι μας, αν και δεν θα το προτείναμε μιας και είναι εξαιρετικά χρονοβόρο. Μπορούμε όμως εναλλακτικά να τα αγοράσουμε έτοιμα σε διαφορετικά χρώματα. Μετά το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τα περάσουμε σε κάποιο νήμα με τη βοήθεια μιας σακοράφας και στη συνέχεια να αποφασίσουμε πως ακριβώς θα τα βάλουμε στο δέντρο μας!

Το επόμενο project είναι λίγο πιο χρονοβόρο από αυτό. Η ομάδα του Pickles αποφάσισε οτι μια γιρλάντα από μπάλες felt δεν είναι αρκετή. Το ιδανικό είναι ένα τεράστιο στεφάνι από μπάλες felt! Πάλι τα μπαλάκια τα αγόρασαν έτοιμα από αλλού και στη συνέχεια βάλθηκαν με διάφανο νήμα να περάσουν τα μπαλάκια επάνω σε βάση για στεφάνι μέχρι να καλυφθεί και το τελευταίο κενό. Εάν σου αρέσει κι εσένα η ιδέα προτείνω να ξεκινήσεις από τώρα για να προλάβεις τα χριστούγεννα!

Κι επειδή ξέρω οτι η επόμενη ερώτηση είναι "Από που μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμες μπάλες felt" η απάντηση είναι οτι υπάρχουν σε διάφορα καταστήματα που πωλούν μαλλιά για felting ή υλικά για κόσμημα, ή υλικά hobby. Στην ελλάδα ίσως σου φανούν τσιμπημένες οι τιμές. Τότε μπορείς να απευθυνθείς στο εξωτερικό. Η Jordan Ferney πάντως αγόρασε τις δικές της μπάλες από το Ornamentea.com. Με μια μικρή έρευνα θα βρεις μεγάλη ποικιλία!

Τώρα το μόνο που μένει είναι να κάνει και λίγο κρύο γιατί στο τέλος μας βλέπω να διακοσμούμε το σπίτι μας με κουβαδάκια για την παραλία και ομπρέλες θαλάσσης…

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

2 σχόλια στο άρθρο “Χριστούγεννα με feltoμπάλες”