Γιρλάντα με feltoμπάλες

Κάνοντας την καθιερωμένη πλέον βόλτα μου στο internet για έμπνευση και χειροποίητες ιδέες έπεσα σήμερα σε ένα άρθρο για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με μπάλες από felt. Η Jordan Ferney του Oh Happy Day, μας δείχνει πως να φτιάξουμε γιρλάντα από μπάλες φέλτ.

Η αφορμή για αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον για τις μπάλες από felt δόθηκε καθώς φαίνεται από το κατάστημα Anthropologie (εάν δεν το γνωρίζετε προτείνω να το μάθετε) το οποίο αυτές τις ημέρες διαθέτει προς πώληση μια γιρλάντα από μπάλες felt, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα είναι υπέροχη, αλλά λίγο τσιμπημένη στην τιμή.

Έτσι οι crafters του εξωτερικού αποφάσισαν να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από felt!

Η Jordan Ferney μας δείχνει στο blog της πως πολύ εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς τη δική μας γιρλάντα από μπάλες felt. Εάν ξέρουμε την τεχνική μπορούμε να φτιάξουμε τα μπαλάκια μόνοι μας, αν και δεν θα το προτείναμε μιας και είναι εξαιρετικά χρονοβόρο.

Μπορούμε όμως εναλλακτικά να τα αγοράσουμε έτοιμα σε διαφορετικά χρώματα. Μετά το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τα περάσουμε σε κάποιο νήμα με τη βοήθεια μιας σακοράφας και στη συνέχεια να αποφασίσουμε πως ακριβώς θα τα βάλουμε στο δέντρο μας!

Κι επειδή ξέρω οτι η επόμενη ερώτηση είναι “Από που μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμες μπάλες felt” η απάντηση είναι οτι υπάρχουν σε διάφορα καταστήματα που πωλούν μαλλιά για felting ή υλικά για κόσμημα, ή υλικά hobby. Στην ελλάδα ίσως σου φανούν τσιμπημένες οι τιμές. Τότε μπορείς να απευθυνθείς στο εξωτερικό. Η Jordan Ferney πάντως αγόρασε τις δικές της μπάλες από το Ornamentea.com. Με μια μικρή έρευνα θα βρεις μεγάλη ποικιλία!

Τώρα το μόνο που μένει είναι να κάνει και λίγο κρύο γιατί στο τέλος μας βλέπω να διακοσμούμε το σπίτι μας με κουβαδάκια για την παραλία και ομπρέλες θαλάσσης…

Κράτα το

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Γιρλάντα με feltoμπάλες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *